Menu Premium

Crytek ontkent de faillissement claims

Karim Shehata 23/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In het afgelopen weekend verscheen er een bericht op het Duitse GameStar waarin werd gemeld dat Crytek zware financiële problemen heeft. Daarnaast zou de ontwikkeling van Xbox One-exclusive Ryse: Son of Rome een zooitje zijn geweest met onder meer de salarissen van de medewerkers. Wanneer we dit bericht moeten geloven, zou Crytek dus snel failliet kunnen worden verklaard. Dit gaat echter niet gebeuren, want Crytek ontkent de faillissement claims.

Het bedrijf ontkent deze claims door middel van een statement aan Eurogamer. Crytek claimt dat het hier gaat om geruchten en dat deze geruchten van geen kant kloppen. De ontwikkelaar, welke tevens soms een game uitgeeft, blijft zich gewoon focussen op games als Warface en Homefront: The Revolution. Ook zal er helemaal niks gaan gebeuren met de succesvolle CryEngine, de engine waar het bedrijf om bekend staat. Crytek wuift alle geruchten van het afgelopen weekend dus weg, waarin zelfs al werd gerept over een overname. Er werd zelfs al een naam genoemd voor de mogelijke overname, want World of Tanks-ontwikkelaar Wargaming zou één van de geïnteresseerde partijen zijn om Crytek in z’n geheel over te nemen. Wanneer we het officiële statement van Crytek nu moeten geloven gaat dit dus allemaal niet gebeuren.

In het artikel van GameStar komen overigens meer pijnlijke dingen aan het licht dan alleen de financiële situatie van het bedrijf. Zo zou de overgang van een normale studio naar een free-to-play studio erg pijnlijk zijn geweest voor het bedrijf, maar zijn die tijden nu achter de rug. In het artikel staat ook vermeldt dat op het moment van lezen er al een oplossing is gevonden voor het financiële probleem. De vraag is dan ook of Crytek de problemen binnenshuis wil houden of dat er daadwerkelijk niets aan de hand is. Voorlopig lijkt het er echter gewoon op dat Crytek gewoon verdergaat met het maken van games en uiteindelijk is dat natuurlijk het belangrijkste.

Crytek ontkent de faillissement claims

Crytek ontkent de faillissement claims

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch