Menu Premium

Crystal Dynamics-baas stopt bij Square Enix

Franky Mangal 16/12/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na jarenlange trouwe dienst heeft Darrell Gallagher, het hoofd van studio Crystal Dynamics, besloten zijn werkzaamheden te stoppen. Hij verlaat de ontwikkelaar na een periode van maar liefst tien jaar. Gallagher maakte in die periode het meeste faam met zijn werk voor Tomb Raider. Hij wordt bij Crystal Dynamics opgevolgd door twee veteranen binnen de studio; Scott Amos en Ron Rosenberg nemen het stokje van Gallagher over.

Naast zijn rol als studiobaas bij Crystal Dynamics, was hij ook het hoofd van productontwikkeling en westerse studio’s bij Square Enix, waarmee hij alle content van Square ontwikkeld buiten Japan onder zijn hoede had. Hieronder vielen dit jaar Rise of the Tomb raider, Life is Strange en Just Cause 3.

Phil Rogers, CEO van Square Enix Western reageerde als volgt op het vertrek van Gallagher: “Ik wil Darrell graag bedanken voor zijn enorme inzet en contributie aan Square Enix de afgelopen jaren. Ik vind het jammer dat hij vertrekt, maar ik respecteer zijn beslissing, en we moeten dankbaar zijn voor wat hij voor ons heeft betekent de afgelopen tien jaar.”

Zijn laatste wapenfeit bij Crystal Dynamics en Square Enix is Rise of the Tomb Raider, welke op 13 november is verschenen op Xbox One en Xbox 360 en waarvan er volgend jaar nog PC- en Playstation 4-versies uit zullen komen. Gallagher zelf heeft nog niet gereageerd en het blijft dan ook onduidelijk waar zijn toekomst ligt.

Bron: Eurogamer

Crystal Dynamics-baas stopt bij Square Enix

Crystal Dynamics-baas stopt bij Square Enix

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch