Menu Premium

Crysis 4 wordt misschien geen first-person shooter

Gamekings Redactie 04/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het derde deel uit de serie, waarin de pijl en boog een nieuw leven in wordt geblazen, is nog niet eens uit of de roddels van zijn opvolger stromen alweer binnen. We hebben het hier natuurlijk over Crysis 4. In een interview met Dustycartridge bespreekt studio producer Micheal Elliot Read over de mogelijke opties voor het vierde deel uit de serie en doet een wel heel bijzondere uitspraak: Crysis 4 wordt misschien geen first-person shooter.

In 2007 kwam Crytek met het eerste Crysis deel, iedereen werd volledig weggeblazen door het al grafische pracht en praal. Groepen gamers konden het überhaupt spelen van de game bij voorbaat al op hun buik schrijven, maar enkele monsterbakken van PC’s konden ‘m aan. Toch was de futuristische first-person shooter best een succes, het rondstruinen door de jungle als über soldaat in een leip pak vol technische hoogstandjes beviel men wel. Het zelf uitstippelen van het te belopen pad, het zelf uit kunnen kiezen van welke Koreanen je wél een knal door hun kop wilde geven en welke je liever ontweek sloeg aan.

Ook het tweede deel dat eind 2011 verscheen bracht de grafische mogelijkheden in games naar een nieuw niveau. De jungle uit het eerdere deel werd verruild voor het totaal geruïneerde New York, maar de gameplay bleef zo goed als hetzelfde.

Het derde deel komt nog dit kwartaal uit en brengt je als speler opnieuw naar New York, dat er nu nóg erger aan toe is. Het zijn nog steeds vooral buitenaardse wezens die je, vanuit first-person view, over de kling jaagt. Alleen deze keer niet alleen door middel van dikke guns, maar ook met een stealthy pijl en boog.

Al drie delen lang is Crysis een FPS waarin het af knallen van aliens centraal staat. En al is het derde deel nog niet verscheept, er zit volgens Elliot Read nog zeker genoeg in de serie voor een vierde deel. Of dit vierde deel hetzelfde pad gaat bewandelen als zijn voorgangers is echter niet duidelijk. Crysis was volgens Read altijd bedoeld als een trilogie, dus is er met dit derde deel een soort eindpunt bereikt. Maar zoals we al vaker hebben gezien met series die als trilogie begonnen, super succesvol werden en er gewoon een vierde deel tegenaan kwakten, is dit voor Crysis dus ook mogelijk.

Eerder dit jaar werd er door de CEO van Crytek nog gesproken over de mogelijke overstap naar de wereld van ‘gratis’ games. Het F2P-model zou volgens hem dé toekomst gaan bepalen. Hij doelde hier duidelijk op hun eigen de free-to-play first-person shooter Warface. Al met al, de toekomst van de Cysis serie is onduidelijk, maar er komt zeker een vervolg.

Welke kant zie jij de volgende Crysis game het liefste op gaan? Een geheel nieuwe richting, of behoud je liever de authentieke gameplay?

Crysis 4 wordt misschien geen first-person shooter

Crysis 4 wordt misschien geen first-person shooter

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch