Menu Premium

Crysis 3 staat gepland voor 2013

Gamekings Redactie 16/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Crysis 3 is officieel aangekondigd en staat gepland voor een release in de lente van 2013. De game moet verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

De gelekte cover en geruchten van vorige week deden al vermoeden dat Crytek druk bezig was met een nieuwe Crysis. Speculeren is niet meer nodig, want EA heeft vandaag deeltje drie officieel aangekondigd. De die-hard Crysis-fan zal helaas wel met een flinke dosis geduld moeten wachten, aangezien het nog een jaartje duurt voordat we, strak in nanopak, los kunnen gaan in de verwoeste straten van New York.

“Crysis 3 is a thrilling mix of sandbox gameplay, advanced combat and hi-tech human and alien weaponry that shooter fans will love,” meldde Crytek CEO, Cevat Yerli, naar aanleiding van de aankondiging. “Leveraging the latest CryENGINE technology, we’re able to deliver seven unique themes that offer stunning and visually loaded gameplay experiences. We cannot wait until people get their hands on the game,” aldus de CEO. Het ziet er dus naar uit dat we, afgezien van de verbeterde engine, geen wereldschokkende nieuwe features van Crysis 3 moeten verwachten.

In deeltje drie keert de stille, anonieme held uit Crysis 2 terug naar New York, alleen om erachter te komen dat de Cell Corporation een zogeheten Nanodome om de stad heen heeft gebouwd. Als kwaadwillige corporatie zijn ze bij Cell met de Nanodomes uiteraard maar op één ding uit, en dat is, hoe kan het ook anders, world domination! (Muahahahaha!) Als vanouds moeten we dat natuurlijk zien te stoppen door de bad-ass supersoldaat uit te hangen, en wederom met wrede nano-suit krachten de Cell Corporation en de Ceph (de aliens uit deel twee) een kopje kleiner te maken. Over de multiplayer is overigens nog niets bekendgemaakt.

Als special edition heeft EA een Crysis 3 Hunter Edition aangekondigd. Mocht je die versie als pre-order bestellen, dan krijg je vervroegd toegang tot de boog (een nieuw wapen) met unieke skins, een Hunter Nanosuit met extra functies, drie exclusieve dogtags en een voorsprong van XP in de multiplayer. Daarnaast zullen er ook drie andere pre-order packs te verkrijgen zijn, die ieder bedoeld zijn voor een specifieke gamewinkel. Het is dus nog maar de vraag of we hier in Nederland één van die packs zullen kunnen bemachtigen.

Zit jij inmiddels te huilen van geluk door de onthulling van Crysis 3?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch