Menu Premium
Loading...

Crysis 3 Multiplayer Introduction Trailer

Gamekings Redactie 09/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heet van de pers, read all about it! Bij Crytek hebben ze zojuist een stevige ruk aan het gordijn gegeven om je de eerste serieuze blik te geven op hun nieuwe multiplayer. De Crysis 3 Multiplayer Introduction Trailer is hier, waarin producer Mike Read je een en ander bijpraat over de strijd die je te wachten staat. In prettig Nederlands vatten we het hieronder ook nog even voor je samen.

De multiplayer van Crysis 3 brengt je een hele nieuwe sloot aan maps, wapens en attachments. Crysis 3 verschijnt  in februari 2013 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. In deze trailer worden twee nieuwe modes voor de multiplayer aangekondigd, de Hunter Mode en Crash-Site Mode.

In de Hunter Mode ligt de nadruk op overleven en een flinke dosis adrenaline. Twee spelers beginnen met een opgepimpt nanosuit die hun in staat stelt non-stop gecloakt op jacht te gaan naar de rest. Gewapend met een boog schakelen ze anderen uit, die vervolgens respawnen aan hun zijde. Zo groeit de ene groep ten opzichte van de andere, tot er nog één tegenstander overblijft. Hij viert zijn overwinning door nog eenmaal opgejaagd te worden door een stel onzichtbare sci-fi indianen. Op de consoles speel je deze mode met twaalf spelers, op de PC met zestien.

De Crash Site Mode zal vertrouwder aanvoelen. De spelers worden opgedeeld in twee kampen. Zes tegen zes op de console, acht tegen acht op de PC. Iedereen wordt uitgerust met een nano-suit die naar eigen smaak wordt opgetuigd met een brede keuze aan toffe gadgets. Vervolgens worden beide teams in de map geplaatst.

Aldaar dropt een alien-schip een pod die onmiddelijk zichtbaar wordt op je HUD. Deze pod zet uit een straal uit om zichzelf heen, een zogenaamde capture-zone. Jij probeert zoveel mogelijk tijd binnen deze straal door te brengen om punten te verzamelen voor jezelf en je team. De strijd in Crash-Site Mode wordt namelijk beslist op tijd of punten. Het team dat het eerst 150 punten binnenhaalt wint, maar is er na tien minuten nog steeds geen partij die hieraan voldoet dan wint het team met het meeste aantal punten op dat moment.

Interessant aan de pods is dat ze zijn uitgerust met twee schilden, die je kunt aanwenden om je vege lijf te redden tegen aanvallen, maar ook om met een goede mik je tegenstander mee uit te schakelen. Na verloop van tijd explodeert de pod, en wordt er een nieuwe pod op een andere willekeurige plek in de map gedropt.

Als je echt van plan bent serieuze schade aan te richten krijg je ook de kans een pinger te besturen in Crash-Site Mode. Bekend uit Crysis 2 is de pinger het best vergelijkbaar met een mech, een aggressieve tweevoeter uitgerust met een arsenaal aan zwaar kaliber wapens. Is je tegenstander in bezit van een pinger? Geen probleem, val hem van boven aan, ruk de bestuurder er uit en neem zelf plek achter het stuur.

De trailer wordt afgesloten met een korte verwijzing naar een nieuw log-systeem, de New York Feed, waarin statistieken van jou en je vrienden worden bijgehouden. Met vrienden kun je ook je eigen achievements klussen om zo zelf te bepalen op welke terreinen jullie willen laten zien wie waarin het beste is.

Het moge duidelijk zijn dat de mensen bij Crytek het bijltje er nog niet bij hebben neergegooid na de wat matige ontvangst van de multiplayer van Crysis 2. Sterker nog, ze schakelen een paar tandjes bij om je nu wel het hof te maken voor Crysis 3, en dus weg te lokken bij de concurrenten. Aan jou te bepalen of je al warm wordt van hun voorspel. 

Crysis 3 Multiplayer Introduction Trailer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch