Menu Premium

Crysis 3 komt niet naar de Wii U

Gamekings Redactie 07/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Crysis 3 komt niet naar de Wii U. Helaas voor de eigenaren van Nintendo’s jongste console, wordt het nieuwste deel in de Crysis-franchise niet op hun platform uitgebracht. De reden hiervoor is volgens EA het gebrek aan een ‘zakelijk motief’. Dit klinkt als dure bobo-praat voor ‘we verwachten niet genoeg knaken te verdienen met deze game op de Wii U’. Dat mag verontrustend genoemd worden voor een platform dat juist nu het min of meer op gelijke voet staat met de concurrentie, interessant zou moeten zijn voor multi-platform games.

Aan de baas van Crytek, Cevat Yerli, zal het niet liggen. In een interview met Digital Spy laat hij weten de beslissing van EA te betreuren, maar noodgedwongen te accepteren. “Het is een zakelijke beslissing tussen EA en Nintendo. Persoonlijk zie ik de game graag verschijnen voor de Wii U, maar wens en realiteit zijn twee verschillende dingen. Uiteindelijk moet de game verkocht worden door de uitgever toch? Als dat volgens hen niet interessant genoeg is, of interessant genoeg lijkt te zijn, dan is het voor ons niet mogelijk de game te maken. Zelf kunnen wij het niet uitgeven, dat is nu eenmaal een feit.”

Voorlopig is het te vroeg om vast te stellen of we hier te maken hebben met een resolute wijziging in de houding van EA tegenover de Wii U. Eerder hebben zij FIFA 13 en Mass Effect 3: Special Edition wel uitgegeven op het platform. Harde cijfers zijn niet aanwezig over de verkopen daarvan, maar Eurogamer merkte wel op dat Mass Effect 3: Special Edition überhaupt niet verschenen is in de algemene gameschart UK top 40, en ook niet in de Wii U specifieke chart UK top 10. Het moet gezegd dat er sowieso weinig potjes gebroken worden door Wii U games in de algemene top 40. Zelfs Wii U exclusives worstelen om zich staande te houden in de laagste regionen van deze chart.

Is het tijd voor fans van Nintendo’s console en het merk in het algemeen, om zich zorgen te gaan maken? Laten we vooralsnog ons hoofd koel en de vingers gekruist houden voor het Japanse bedrijf. Nintendo heeft wel vaker een laatbloeiertje op de wereld gezet, en dat maakt het kindje niet minder gewenst. Uiteindelijk geven Miyamoto en consorten met hun games kleur aan ons digitale landschap, zoals weinig anderen dat kunnen in de industrie. Maar voor een levensvatbaar platform heb je ook andere spelers nodig aan boord, waarvan EA met recht een hele belangrijke mag worden genoemd.

Crysis 3 komt niet naar de Wii U

Crysis 3 komt niet naar de Wii U

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch