Menu Premium

UPDATE: Harmonix annuleert PC-versie Rock Band 4

Karim Shehata 06/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Harmonix heeft in een statement gezegd dat het de ontwikkeling van de PC-versie van Rock Band 4, na niet het benodigde bedrag te hebben opgehaald, is gestopt. De ontwikkelaar bedankt iedereen voor de support en gaf aan teleurgesteld te zijn, maar wel iets geleerd te hebben. “De Rock Band-doelgroep is op de PC simpelweg niet groot genoeg,” aldus de ontwikkelaar.

Origineel bericht:

Rock Band is een franchise die in de jaren voor 2010 flink wat succes wist te boeken onder de vlag van EA. Na een lange periode zonder nieuwe Rock Band, kwam Harmonix vorig jaar met Rock Band 4. Deze game kampte echter met talloze problemen, mede omdat ex- mede-uitgever Mad Catz zelf de zaakjes financieel niet op orde had. Nu is PDP de mede-uitgever en werd er een crowdfunding campagne gestart voor de PC-versie van de game. Dit is echter niet goed afgelopen: de crowdfunding campagne voor de PC-versie van Rock Band 4 heeft z’n doel niet behaald.

Harmonix wilde 1,5 miljoen dollar binnenhalen voor de ontwikkeling van de PC-versie, maar heeft aan het einde van de rit ‘maar’ 739.000 dollar opgehaald voor deze versie van Rock Band 4. De studio heeft eerder aangegeven na het sluiten van de campagne een update te geven, maar nu de Fig-campagne tot een eind is gekomen, houdt Harmonix de lippen voorlopig nog stijf op elkaar. Het geïnde geld heeft Harmonix overigens niet in ontvangst mogen nemen, gezien de campagne niet is geslaagd.

Dit is dus de zoveelste tegenslag voor Rock Band 4 en Harmonix, gezien de terugkeer van deze franchise vanaf het begin al redelijk stroef verloopt. Zoals gezegd is de game van uitgever veranderd en lijkt de komst van een PC-versie van Rock Band 4 nu vrij onzeker. Wel is Rock Band VR nog altijd in ontwikkeling en bracht Harmonix begint dit jaar een remake van Amplitude uit voor PlayStation 3 en PlayStation 4.

Bron: MCV

Harmonix annuleert PC-versie Rock Band 4

Harmonix annuleert PC-versie Rock Band 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch