Menu Premium

Cross Buy naar de VS en Europa

Gamekings Redactie 21/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cross Buy naar de VS en Europa. Volgens Sony Worldwide Studios hoofd Shuhei Yoshida komt het Cross Buy initiatief naar Europa en ook de Verenigde Staten. Na berichtgeving dat Cross Buy alleen naar Europa zou komen heeft Yoshida via twitter duidelijk gemaakt dat het alleen niet in Japan komt.

“My quote by Famitsu was meant as ‘not decided for Japan yet’.” Aldus meneer Yoshida, die hiermee de geruchtenmolen een beetje probeert te sussen.

Wat is Cross Buy? Cross Buy is een systeem waarmee je een gratis Vita versie krijgt van de PlayStation 3 games die je koopt. Voorlopig gaat het nog om drie first-party titels, maar hopelijk groeit dit aantal snel. Eindelijk eens goed nieuws voor ons Europeanen dus. Normaal krijgen de Amerikanen meestal de exclusieve extras en wat je verder kan bedenken, maar dit keer horen wij er ook bij. Het is nu te hopen voor Japan dat zij ook snel een graantje mee kunnen pikken van dit niet zo heel stomme idee.

Tijdens de Gamescom presentatie van Sony was het Cross Buy idee aangekondigd. Het bedrijf is al druk op zoek naar uitgevers die mee willen werken met dit project. Als het aan Electronic Arts ligt, zou Need for Speed Most Wanted best wel eens een Cross Buy titel kunnen gaan worden.

Het Cross Buy systeem kan zorgen voor een populariteit boost voor de Vita. En ook niet onbelangrijk, de klanten tevreden maken die nog niet helemaal blij zijn met het aanbod aan Vita games. Een van de grootse klachten over de handheld is dat gebruikers meer games en betere systeemfuncties willen. Volgens Yoshida zijn hardware bundels een deel van de toekomst van Sony. Meer voor minder? Wij hebben er wel oren naar. Wat jij?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch