Menu Premium
Loading...

Creepy gameplay demo We Happy Few getoond op E3 2016

Andor Joosten 13/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Oh zo fijn, oh zo fijn.. Om een blij mens te zijn! Dat is het tenminste zolang je je pillen neemt. Kleine capsules vol met Joy waren een grote factor tijdens de creepy gameplay demo van We Happy Few die werd getoond op de Microsoft persconferentie van E3 2016.

Pilletje hier, pilletje daar. Zolang je zo neemt is alles vrolijk, kleurrijk en volledig onschuldig! Zelfs je collega’s die geschminkt zijn als clowns en rare kleren aan hebben zien er niet ontzettend eng uit. Maar snel ontdek je dat niet alles pluis is. Je stopt met het nemen van je pilletjes en, de wereld veranderd. Dingen beginnen je op te vallen. Collega’s die geforceerde injecties krijgen. Groepsdruk om je pillen te nemen. Cultgedrag.

In de live gameplay demo liet de developer een stuk van het verhaal zien. Je collega nodigt je uit om een piñata kapot te slaan. Andere mensen slaan erop met knuppels maar het stuitert. Meer en meer klopt niet. Je krijgt een knuppel in je handen gedrukt. “Hit it! HIT IT!” wordt er geroepen. Je besluit om hun advies te volgen om niet uit de toon te vallen. Je zwaait met de knuppel, contact wordt gemaakt… BAM! Bloed vliegt je om de oren. Je bent de enige die dit ziet. Je collega’s beginnen van de restanten te vreten en het je ziet ineens dat er een dode rat op tafel ligt. Je collega merkt dat je de waarheid ziet en belt de beveiliging. “We hebben een Downer!”, je probeert te rennen, maar de vijand is overal met hun maskers. Je wordt in een hoekje gedrukt en het beeld gaat op zwart.

We Happy Few, dat is toch wel een hele accurate titel. Het is een timed exclusive voor de Xbox One en zal beschikbaar zijn vanaf 26 juni een preview krijgen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch