Menu Premium

Creative Assembly reageert op de kritiek over Aliens: Colonial Marines

Karim Shehata 06/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ontwikkelaar The Creative Assembly is vooral bekend van de Total War-franchise. De RTS-maker heeft al erg veel succes geboekt met de Total War-games, maar gaat nu een heel ander genre verkennen doordat de ontwikkelaar de ontwikkeling van Alien: Isolation op zich heeft genomen. The Creative Assembly maakt nu namelijk een horror-game en gaat daarmee terug naar de roots van de Alien-franchise. De ontwikkelaar heeft overigens ook nog een mening over de vorige, zeer slecht ontvangen Alien-game, want The Creative Assembly reageert op de kritiek over Aliens: Colonial Marines.

Designer Gary Napper reageert op de kritiek in gesprek met Gamesindustry.biz. “Het werd volledig herbevestigd dat de Alien-franchise nog altijd een hele grote fanbase heeft”, begint Napper. “Ze willen allemaal iets specifieks met de game en iedereen heeft zijn eigen idee over wat een Alien-game daadwerkelijk moet zijn, maar juist vanwege deze reactie maken we volgens mij precies wat de fans willen”, aldus de designer.

Ook wordt er door senior producer Jonathan Court ingegaan op de terugkeer naar de roots, welke The Creative Assembly wil bewerkstelligen met Alien: Isolation. De game bevat maar één alien, waardoor Court denkt dat hij en zijn collega’s binnenkort een zeer succesvolle Alien-game gaan afleveren. “De originele film draaide helemaal om die ene alien en we hebben besloten dat gevoel terug te brengen in de game”, begint Court. Wij denken dat de betekenis van de alien redelijk is aangetast door de andere ontwikkelaars, waardoor wij er een heel belangrijk deel van de game van willen maken”, aldus Court.

Aliens: Colonial Marines was inderdaad niet zo’n beste game, waardoor de Alien-franchise wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Of Alien: Isolation dit steuntje in de rug gaat zijn, is voorlopig nog even de vraag. De game staat gepland voor een release in het vierde kwartaal van 2014 op de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlaySation 4 en de PC. Pas op dat moment kan natuurlijk beoordeeld worden of The Creative Assembly haar belofte gaat inlossen.

Creative Assembly reageert op de kritiek over Alien: Colonial Marines

Creative Assembly reageert op de kritiek over Alien: Colonial Marines

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch