Menu Premium

Counter-Strike Pro moet 116 jaar de gevangenis in vanwege fraude

Jan Johan Beldrok 04/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je de kop hebt gelezen en je bent geheel toevallig in een schijtlollige bui, dan zou je kunnen zeggen dat de persoon in kwestie nu in ieder geval de tijd heeft om Counter-Strike te spelen. 116 jaar is namelijk best een flinke tijd. Dit onheil hangt boven het hoofd van de bekende Braziliaanse influencer Shayene ‘shAy’ Victorio. Volgens ESPN heeft de voormalige Counter-Strike pro een gevangenisstraf van 116 jaar gekregen wegens fraude. Ouch…

Goederen verkopen en dan niet leveren mag niet, ook al ben je Counter-Strike pro

Victorio maakte haar Counter-Strike esports-debuut in 2008. Ze werd binnen de Braziliaanse scene gezien als een pionier en stopte pas vorig jaar als pro Counter-Strike: Global Offensive-speelster. Vanaf die tijd werkte ze als influencer en streamer en bereikte ze honderdduizenden Brazilianen. Tot zo ver niks strafbaars. De ellende begon met het opzetten van een online shop. 118 klanten beweren goederen bij haar winkel te hebben gekocht zonder dat ze deze ook daadwerkelijk thuis hebben ontvangen. En dat mag dus niet in Brazilië (goh). Alle aanklachten werden gegrond verklaard en de dame moest de bak in. Voor 116 jaar dus. Relaxed land dat Brazilië. Dat is wat anders dan een taakstraf.

‘Ik ben onschuldig, mijn ex-man heeft het gedaan’

Hoewel Victorio dus veroordeeld is, schrijft het juridische systeem van Brazilië nog geen arrestatie voor. Volgens de Braziliaanse wet mag dat pas als alle vormen van hoger beroep verworpen zijn. Pas dan begint ze aan haar gevangenisstraf. Bovendien hoeft ze die 116 jaar niet helemaal uit te zitten. In Brazilië geldt dertig jaar als de maximale hoeveelheid tijd die iemand achter de tralies mag doorbrengen. Wat nog steeds genoeg tijd is om goed te leren Counter-Striken. Victorio is overigens niet bang voor de bak. Volgens haar is haar ex-man de schuld van dit probleem en heeft hij er inmiddels 100 procent verantwoordelijkheid genomen. De tijd zal het leren.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch