Menu Premium

Cosmetic microtransactions voor Character Skins in Diablo IV

Lars Leeftink 12/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat er microtransactions in Diablo IV zouden zitten was al wel duidelijk. Maar hoe, wat een waar nog niet. Nu wel. De gamers die de game gaan spelen moeten character skins kunnen kopen. Goed nieuws, want dit kan gezien worden als de acceptabele versie van microtransactions.

Microtransactions in Diablo IV

De game werd natuurlijk tijdens BlizzCon 2019 aangekondigd, terwijl bijna iedereen via leaks al wel wist dat de game eraan zat te komen. Even later werd ook al snel bekend dat de game microtransactions zou gaan bevatten. In het hedendaagse game-wereldje is dit natuurlijk niet zo opzienbarend. De vraag was alleen op wat voor manier de game de microtransactions aanwezig zouden zijn. Zou het cosmetisch of pay-to-win zijn? Nu hebben we dus een antwoord.

Betalen voor Character Skins

En dit zou je kunnen zien als de betere variant van microtransactions. Want ondanks dat in veel games al is gebleken dat mensen ook gewoon betalen als het gaat om pay-to-win (ondanks dat iedereen er tegen is), zien gamers liever deze microtransactions. Microtransactions die geen invloed hebben op de prestaties van het character en dus niet ervoor zorgen dat jij of andere gamers een oneerlijk voordeel krijgen door meer geld uit te geven in de game. Maar, pay-to-win zal dus niet de rol zijn van de microtransactions in Diablo IV. En voor veel mensen zal dit een opluchting zijn. Je zou, gezien de situatie bij Blizzard, ook bijna gaan denken dat ze het nu niet kunnen maken om een pay-to-win model in Diablo IV te stoppen. Dat is olie op het vuur gooien.

Offline niet speelbaar

Het is niet het eerste en zeker ook niet het laatste nieuws omtrent Diablo IV. Het niet offline kunnen spelen van de game werd ook al snel na de aankondiging bekend. Voor sommige is dit slecht nieuws, en sommige mensen zal dit werkelijk waar geen reet interesseren. Feit is wel dat de game alleen in multiplayer speelbaar is en dat de offline modus niet niet beschikbaar zal zijn. Verder is er nog geen release date bekent, maar wat we wel weten is dat het nog wel even duurt voordat je met de game aan de slag kan gaan. “We’re not coming out soon – not even Blizzard soon”. Geduld dus.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch