Menu Premium

Coolblue verloot 1600 keer een PS5, maar wel in een bundel

Jan Johan Beldrok 03/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We posten onlangs een artikel over Nedgame en hun manier om de strijd tegen de scalpers van de PS5 te winnen. De gameshop verkocht hun voorraad aan PS5’s miet langer los, maar enkel in de vorm van een bundel.  Coolblue vond dat blijkbaar een goed idee, want hun nieuwe voorraad aan PS5-consoles gaat dit keer alleen in de vorm van een bundel weg. De kans is vrij groot dat niet iedereen daar blij mee gaat zijn. Niet iedereen prees immers de actie van Nedgame. De kritiek was dat het een vorm van koppelverkoop betrof. Dat gamers door de scalpers nu opeens gedwongen werden om dingen te kopen die ze helemaal niet wilden. Ze wilden enkel een PS5.

De PS5 is bij Coolblue alleen als bundel te bestellen

Op de website van Coolblue staat het volgende te lezen: Goed nieuws: we krijgen een beperkt aantal PlayStation 5 op voorraad. Deze gaan we verloten via onze app. Download nu de app om kans te maken de PlayStation 5 te bestellen. De PlayStation 5 is alleen beschikbaar met accessoires. Kies zelf voor welke bundel je je wilt inschrijven. Uit alle aanmeldingen kiezen wij willekeurig wie de PlayStation 5 mag bestellen.”

Je kunt vervolgens kiezen uit vier bundels:

  • Een PS5 met een extra DualSense controller voor 567,99 euro
  • De PS5 met Spider Man Miles Morales en de PlayStation Pulse 3D Headset  voor 660 euro
  • Een PS5 met FIFA 21 + extra DualSense controller voor 590,00 euro
  • De PS5 met Call of Duty: Black Ops Cold War + SteelSeries Arctis 3 2019 Wit Headset voor 655 euro

Is dit mooie move tegen scalpers of slimme manier om voorraden weg te verkopen

Een losse PS5 aanschaffen via de loting is dus onmogelijk. Is dat een handige move van Coolblue om scalpers tegen te gaan? Of een slinkse manier om van voorraad af te komen? Als er geen voorraad aan PS5’s  is,  dan heb je  ook nauwelijks verkoop van games en peripherals. Jullie, de consument, bepalen dat. De nieuwe voorraad van Coolblue zou momenteel onderweg zijn naar de retailer en op 8 of 9 maart beschikbaar moeten zijn. De loting begin dan ook direct.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch