Menu Premium

Control van Remedy komt aankomende zomer nog uit

Hylke Haagsma 11/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een interview met Game Informer heeft Remedy aangegeven dat hun volgende actie game ‘Control’ uit zal komen in aankomende zomer. Er is geen specifieke datum genoemd.

Jesse Faden haar bovennatuurlijke avontuur

In Control speel je als een jonge vrouw met de naam Jesse Faden (Courtney Hope) terwijl je probeert antwoorden te vinden op bovennatuurlijke gebeurtenissen die je hele leven hebben plaatsgevonden. Met indrukwekkende, dimensie-buigende vaardigheden tot je beschikking, neem je een bedreiging van buitenaardse wezens weg terwijl je een steeds veranderende omgeving verkent.

Alan Wake en Quantum Break

De game doet sterk denken aan Quantum Break, waar die titel ( net zoals Alan Wake ) nog een Xbox exclusive was, komt Control nu ook op de PlayStation 4 uit. Dit kan goed te maken hebben met de tegenvallende verkoopresultaten van de eerdere games van Remedy. De studio is ook bekend van Max Payne. In Alan Wake beleefde je in een episodische game het verhaal van de schrijver die met zijn vrouw eropuit trekt om over zijn writer’s block heen te komen. Dit loopt echter helemaal anders en zijn vrouw wordt vervolgens gekidnapt door een bovennatuurlijke kracht die mensen met een duisternis overneemt. Tijdens de gameplay moet je vervolgens deze duisternis eerst van je vijanden afschijnen met een zaklamp, voordat je ze dood kan schieten.

Qua gameplay doet de nieuwe game van Remedy meer denken aan Quantum Break, ook in die game had je verschillende krachten die de gameplay uniek maakten. In deze game kun je alleen meer dan alleen met tijd spelen. Zo kun je rondzweven en onderdelen uit de omgeving gebruiken als een schild.

Ga jij Control checken? En wat vond je van de eerdere games van de studio? Laat het ons even weten in de comments! Waar trouwens ook ruimte is voor al je brandende vragen en dilemma’s!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch