Menu Premium

Console wars uitvechten in Gwent: The Witcher Card Game

Yannick van Doorn 21/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zou zomaar eens kunnen dat wij als gamers aan de vooravond van een revolutionaire periode in de gamehistorie staan. De stap naar cross-platform play lijkt steeds dichterbij te komen. In navolging van Rocket League-developer Psyonix kondigt CD Projekt, de ontwikkelaar van The Witcher, aan dat ze graag cross-platform gaan met Gwent. Als Sony groen licht geeft gaan we binnenkort de console wars uitvechten in Gwent: The Witcher Card Game.

De strijd om welke console nou eigenlijk de beste is, is al jarenlang aanwezig tussen fans van zowel Xbox als PlayStation; zo ook bij de huidige generatie. Hoe gaaf zou het dan zijn als we straks daadwerkelijk met én tegen elkaar kunnen gamen. Nadat Psyonix gisteren al aankondigde dat ze de mogelijkheid tot cross-platform gamen voor Rocket League helemaal klaar hebben staan, is het vandaag de beurt aan CD Projekt. Ook zij hebben voor hun aankomende game Gwent: The Witcher Card Game deze mogelijkheid klaar staan. Voor beide ontwikkelaars is het wachten op groen licht van Sony nadat Microsoft al hun zegen gegeven heeft. Marcin Iwiñski, CEO van CD Projekt, kan de wens niet duidelijker uitspreken dan dat hij vandaag deed: “We houden onze vingers gekruist en hopen dat Rocket League het pad voor ons kan effenen”.

Later dit jaar staat er een closed-bèta gepland van Gwent voor PC en Xbox One, maar er is al een technische oplossing voor PlayStation 4 gevonden als Sony ook toe zal happen. Als laatste hoopt Iwiñski van harte dat ook andere developers getriggered zullen worden door het cross-platform gamen tussen PC en consoles.

At the end of the day, this is for the players, isn’t it?

Deze opmerking sluit volledig aan bij hetgeen gisteren al door Jeremy Dunham, vice-president van Psyonix de wereld ingeslingerd werd.

I think that the more companies that show the world that they’re interested in that sort of thing, and the more communities that get behind it, the more likely it is that it’ll happen

Laten we kijken wat er daadwerkelijk van terecht gaat komen de komende tijd. De mogelijkheid zal zeker meerdere deuren gaan openen. Wij zijn benieuwd wat jij van deze ontwikkelingen vindt. Lijkt jou het een tof idee om de console wars naar andere hoogtes te brengen?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch