Menu Premium

Rocket League’s PS4/Xbox One cross-network feature staat in de startblokken

Erwin Prins 20/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

In maart kwam Rocket League ontwikkelaar Psyonix met het bericht te werken aan een feature waarbij Xbox One-bezitters het online op kunnen nemen tegen hun PS4-rivalen. Vandaag laat de studio weten dat de PS4/Xbox One cross-network feature helemaal af is en in de startblokken staat. Waar Microsoft eerder groen licht gaf, is het nu wachten op Sony.

Hoe dichtbij de feature is, blijkt wel uit de woorden van vice president Jeremy Dunham, die laat weten: “Als Sony goedkeuring geeft om de poorten tussen PSN en Xbox Live open te zetten, is het voor ons slechts een kwestie van uren om het beschikbaar te maken”. Overigens zou deze move van Psyonix absoluut baanbrekend zijn: nog nooit eerder was het mogelijk dat de Xbox Live en PSN-userbase met en tegen elkaar konden gamen.

Hoewel Sony nog geen beslissing heeft genomen, heeft de ontwikkelaar er nog steeds vertrouwen in dat ook zij in navolging van Microsoft over de brug zullen komen: “Sony zal tijd nodig hebben om alle mogelijke obstakels dieĀ ons idee met zich meebrengt tegen het licht te houden. Dat Xbox Live meedoet was voor hen waarschijnlijk net zo’n verassing als dat dat voor ons was.”

Ook Blizzard heeft met het oog op Overwatch al eens laten weten interesse te hebben in console cross-network play. De Rocket League ontwikkelaar ziet dit als een goede ontwikkeling en een die wellicht helpt om de feature eerder een realiteit te maken. “Wanneer het zover is, durf ik niet te zeggen, maar dat het eraan zit te komen, is een ding wat zeker is. En nadelen? Die zien wij eigenlijk niet”, zo besluit de vice president van Psyonix.

Bron: IGN UK

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch