Menu Premium
Loading...

Company of Heroes 2 Preparing For War Developer Diary

Gamekings Redactie 07/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fans van real-time strategy, opgelet! In deze uitgebreide ‘developer diary’ vertellen de ontwikkelaars van Relic Entertainment jou alles over het aankomende vervolg op de succesvolle RTS Company of Heroes uit 2006. Greg Wilson, Brett Pascal, Jasen Torres en Rob Westwood leggen de gameplay van dit tweede deel en hun visie op het gehele genre uit in deze uitgebreide Company of Heroes 2 Preparing for War Developer Diary.

Company of Heroes 2 is een real-time strategy game die, net zoals zijn voorganger, jou een rol laat spelen in de Tweede Wereldoorlog. In tegenstelling tot het inmiddels zes jaar oude debuut, vertelt dit tweede deel het verhaal van het Oostelijke front. Het ‘Rode Leger’ van de communistische Sovjet-Unie vecht het daar in deze game uit tegen het machtige Duitsland. Hoewel dit gedeelte van de oorlog in de geschiedenisboeken enigszins wordt overschaduwd door bijvoorbeeld de inval van de Amerikaanse en geallieerde troepen in het Westelijke Normandië, is de strijd in het verre Oosten niet minder gruwelijk. Denk bijvoorbeeld aan de Duitse invasie Operation Barbarossa, waar je ook beelden van ziet in deze Company of Heroes 2 Preparing For War Developer Diary.

Naast een korte geschiedenisles, geven de ontwikkelaars van deze game jou vooral hun visie op het genre. Met het tweede deel in deze serie, willen ze de gameplay namelijk ‘echter’ maken. Dankzij hun nieuwe Essence 3.0 game engine kunnen ze bijvoorbeeld gebruik maken van TrueSight en ‘dynamic Fog of War’. In het kort betekent dit dat jij op jouw scherm alleen ziet wat jouw manschappen ook kunnen zien. De vijandige sluipschutter achter die net iets te hoge muur blijft bijvoorbeeld onzichtbaar. Valkuilen zetten voor anderen en zelf in een hinderlaag lopen, wordt hierdoor dus veel gemakkelijker, wat de oorlogsvoering in deze game levendiger moet maken. Daarnaast leer je in deze Company of Heroes 2 Preparing For War Developer Diary over Cold Tech: het ‘weersimulatiesysteem’ van Relic Entertainment. Een koude Oostelijke wind betekent voortaan meer dan witte graphics op jouw scherm; manschappen en zelfs artillerie kan geheel verloren gaan als je niet voorzichtig bent.

Check dus snel de developer diary hierboven en praat daarna hieronder mee over de beelden die je zag. Denk jij dat realistische oorlogsvoering de toekomst is van het RTS-genre?Company of Heroes 2 Developer Diary Preparing For War

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch