Menu Premium

Codemasters reageert op de kritiek over GRID Autosport’s Boost Pack

Karen Koch 16/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren is de GRID Autosport Boost Pack uitgekomen. Deze DLC voegt geen content toe, maar maakt het wel makkelijker om door de game heen te komen. Sinds de release van deze Boost Pack zijn er hevige kritieken op geweest vanuit de community en deze klachten zijn natuurlijk ook opgemerkt door GRID Autosport ontwikkelaar Codemasters. Codemasters reageert op de kritiek over GRID Autosport’s Boost Pack, maar misschien niet helemaal met de woorden die je zou verwachten.

De grootste klacht van mensen over de Boost Pack DLC is dat het pure geldmelkerij zou zijn. Deze reacties waren natuurlijk ook wel te verwachten, want de Boost Pack voegt namelijk niks aan content toe. Het pakket maakt het alleen makkelijker om geld en experience te vergaren door de gamer een bonus te geven bij alle races, zowel in single- als in multiplayer.

Codemasters is natuurlijk niet dom en had al gerekend op vergelijkbare kritieken. Op de vraag waarom ze alsnog zo’n pack hebben uitgebracht, luidde het antwoord simpelweg “om economische redenen”. In een niet al te subtiele verklaring van de community manager werd de vergelijking getrokken tussen de GRID Autosport Boost Pack en de GRID 2 Boost Pack, waarbij je alle auto’s meteen kon unlocken. Deze manager vertelde vervolgens doodleuk dat dit soort DLC toch wel verkoopt en dat er een grote groep gamers is die van dit soort DLC geniet. Daarentegen ontkent Codemasters wel dat ze origineel de game lastiger hadden gemaakt wat betreft het verzamelen van geld en experience. Ze werden namelijk ook beschuldigd dat ze probeerden de verkoop van de Boost Pack te stimuleren door de grind in de singleplayer van GRID Autosport te vergroten. Het zou volgens de vertegenwoordiger van Codemasters alsnog makkelijk genoeg zijn om de singleplayer uit te spelen, ook zonder Boost Pack.

GRID Autosport is beschikbaar op PC, PlayStation 3 en Xbox 360, al is de DLC in kwestie vooralsnog alleen te krijgen via Xbox Live. Dat ontwikkelaars graag een extra centje verdienen is geen geheim, maar dat ze ronduit toegeven dat ze het doen om het geld hoor je niet vaak. Moeten ontwikkelaars zich meer richten op echte content verstrekken aan gamers, of is af en toe zo’n DLC die alleen wat perks geeft ook nodig? Laat weten wat jullie vinden van de reactie van Codemasters!

Codemasters reageert op de kritiek over GRID Autosport's Boost Pack

Codemasters reageert op de kritiek over GRID Autosport’s Boost Pack

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch