Menu Premium

Codemasters kondigt F1 2016 aan

Mark Hoogland 27/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze zomer kunnen we onze innerlijke Max Verstappen de vrije loop laten in F1 2016, de achtste Formule 1 racegame van ontwikkelaar Codemasters. De studio belooft ditmaal de meest meeslepende Career Mode ooit naar de franchise te brengen.

Met elk nieuw deel in een sport-franchise benaderen games meer en meer het realisme van de echte variant, en F1 2016 wordt daarin geen uitzondering; grafisch zal de game uiteraard nóg iets dichter langs de werkelijkheid schuren, en met name de uitvoerige Career Mode hoopt gamers het gevoel te geven een echte loopbaan in de Formule 1 te volgen. Men begint namelijk als groentje met een vrije keuze voor avatar en F1-team, om vervolgens een carrière van maar liefst tien in-game seizoenen te doorlopen.

Buiten het racen om zul je vanuit je hub, de zogeheten hospitality-ruimtes, research op poten zetten om je F1-wagen te verbeteren en zodoende nog beter te presteren. Andere toevoegingen zijn onder meer het circuit van Azerbeidjan, de safety car (terug van weggeweest) en de virtual safety car. Leuk voor ons Hollanders is het feit dat Max Verstappen als één van zeven coureurs op de cover van F1 2016 prijkt.

F1 2016 zal op een nader te specificeren datum verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Ben jij een groot Formule 1-fan en kun je niet wachten om aankomende zomer de circuits te domineren? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch