Menu Premium

Co-oprichter Ouya vertrekt, Razer koopt Ouya

Mark Hoogland 27/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Julie Uhrman, CEO én één van de grondleggers van de Amerikaanse hard- en software ontwikkelaar Ouya Inc., heeft vandaag via Twitter laten weten het bedrijf te verlaten. Tegelijkertijd werd bekend dat Ouya wordt overgenomen door hardwarefabrikant Razer – iets wat er volgens de geruchten al een poosje aan zat te komen.

Ouya Inc. is het bedrijf achter de Ouya-console, een open source spelcomputer die tot doel had Android gaming naar tv-schermen te brengen. De ontwikkeling van de Ouya werd medio 2013 bekostigd via een succesvolle Kickstarter-campagne, waarna de console op 25 juli van dat jaar verscheen. De concurrentie met consolegiganten Microsoft en Sony, alsmede een tekort aan interesse bij zowel gamers als developers, zorgden er echter voor dat de Ouya nooit echt succesvol wilde worden. Wat dat betreft is het ook niet verrassend dat Razer de Ouya-hardware bij de overname links laat liggen – liever benut het bedrijf de software en mankracht om zijn eigen platformen verder te ontwikkelen. Razer’s grootste project op dit front is de Forge TV, hun eigen Android console.

Bezitters van een Ouya zullen de komende twaalf maanden nog probleemloos kunnen spelen. Gedurende die periode wordt echter wel iedereen – middels speciale aanbiedingen en giveaways – richting de Forge TV gestuurd.

Bron: Engadget

Co-oprichter Ouya vertrekt, Razer koopt Ouya

Co-oprichter Ouya vertrekt, Razer koopt Ouya

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch