Menu Premium

Cliff Bleszinski’s nieuwe game wordt BlueStreak

Franky Mangal 08/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het heeft even geduurd, maar Cliff Bleszinski heeft bekend gemaakt wat zijn volgende project is. Cliff Bleszinski’s nieuwe game wordt BlueStreak, zo laat hij weten middels een tweet. Bleszinski omschrijft de game als een ‘free-to-play sci-fi arena shooter’ voor de PC.

De game wordt ontwikkeld door zijn eigen nieuwe studio, Boss Key Productions. Het team van Boss Key zal nauw gaan samenwerken met de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Nexon, die al veel naam heeft gemaakt met verscheidene gratis online games. Bekende titels van deze studio zijn onder andere Maple Story en Combat Arms.

De aankondiging van BlueStreak komt na een lange periode van stilte rondom de talentvolle ontwikkelaar. In 2012 trok hij vlak na de release van Gears of War 3 de deur van Epic Games achter zich dicht, waar hij ruim twee decennia heeft gewerkt aan een aantal veelgeprezen titels zoals Gears of War en Shadow Complex. Zijn reden om Epic te verlaten was om zijn carrière een nieuwe impuls te geven en afgelopen december liet hij zich al ontvallen graag een nieuwe shooter te maken. “Het moet een PC-ervaring worden die teruggrijpt naar een bepaald type game waar je je tanden in vastzet”, vertelde hij toen. “Een first-person shooter, dat zit in mijn bloed”.

Veel meer informatie is er nog niet bekend over de nieuwe game. We hoeven in elk geval niet te rekenen op een spectaculaire CGI-trailer, “want dat is nu eenmaal niet hoe er bij Boss Key gewerkt wordt”, laat hij verder weten. Hij zal bij Boss Key gaan samenwerken met een oud-collega. Arjan Brussee, mede-oprichter van Guerilla games, is namelijk ook toegetreden tot het team. Samen waren de heren in het verleden verantwoordelijk voor Jazz Jackrabbit.

Het is natuurlijk fantastisch nieuws om te horen dat Bleszinski en zijn team bezig zijn aan een nieuwe game. Hoewel het een complete ommekeer is van de grote budgetten waarmee hij bij Epic heeft gewerkt lijkt het erop dat het team een duidelijke visie voor ogen heeft voor de games die zij het liefst willen maken. We moeten alleen nog wel even geduld hebben voordat BlueStreak verkrijgbaar zal zijn.

Cliff Bleszinski's nieuwe game wordt BlueStreak

Cliff Bleszinski’s nieuwe game wordt BlueStreak

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch