Menu Premium

Shadow Warrior Classic is nu free-to-play op Steam

Gamekings Redactie 29/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie kent hem nog? Lo Wang, het Japanse, one-liner spammende equivalent van Duke Nukem. De game Shadow Warrior Classic is nu free-to-play op Steam als opwarmertje voor de voor eind 2013 geplande remake van de grappige shooter uit 1997.

“Oh oh oh, sticky bomb likes you!”, ”Lo Wang soap you good.” Wanneer je deze quotes al gniffelend in een Japanse stem leest, heb je waarschijnlijk in het vorige millennium Shadow Warrior gespeeld. De in 1997 verschenen first-person shooter met Lo Wang in de hoofdrol. Voor de ontwikkeling van de game werd een verbeterde engine van het eerder verschenen Duke Nukem 3D gebruikt, en vertoonde naast soortgelijke gameplay, en hilarische quotes, ook grafische overeenkomsten.

Op Steam is Shadow Warrior Classic in al zijn blokkerige glorie free-to-play gegaan, en is daar te downloaden voor PC en Mac. Aanvankelijk zou het aanbod van tijdelijke aard zijn, maar vanwege de goede ontvangst zal de game voor altijd free-to-play blijven. Het is niet zomaar dat Lo Wang ineens de kop opsteekt. Er is namelijk een remake in ontwikkeling die eind dit jaar voor de PC en de next-gen consoles moet verschijnen. Vanwege de vele overeenkomsten met Duke Nukem, dwalen onze gedachten al gauw af naar het gigantisch geflopte Duke Nukem Forever. Shadow Warrior wordt echter ontwikkeld door Flying Wild Hog, deze Poolse ontwikkelaar bracht ons eerder de goed beoordeelde sci-fi shooter Hard Reset. Dat schept hoop!

De remake zal een politiek correcte Lo Wang, en dus minder Japanse stereotypering en seksistische opmerkingen bevatten. Ook Lo Wang gaat met zijn tijd mee. Hopelijk gaat het niet ten koste van de fantastische humor.

Dus gamers, “Who wants some Wang?”

Shadow Warrior Classic is nu free-to-play op Steam

Shadow Warrior Classic is nu free-to-play op Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch