Menu Premium

Chinees kippenbedrijf heeft developer Splash Damage overgenomen

Rik Koning 12/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nee hoor, niemand heeft iets in je drankje gedaan. Je las de titel gewoon goed; een Chinees kippenbedrijf heeft developer Splash Damage overgenomen. Het bedrijf – genaamd Leyou Technologies – dat normaal gesproken kippenvlees levert, heeft in reactie op de tegenvallende kippenmarkt besloten uit te breiden naar niets minder dan de gamesindustrie.

Splash Damage is een onafhankelijke Britse developer die gespecialiseerd is in first-person shooters. De studio werkte onder andere mee aan Brink en DOOM 3, maar staat vooral bekend om de Enemy Territory franchise. De studio bestaat ondertussen al ruim vijftien jaar en werkt momenteel mee aan de nieuwe Gears of War releases, Gears of War 4 en Gears of War: Ultimate Edition.

Overigens is Leyou Technologies niet een totaal vreemde binnen de gamesindustrie; ongeveer een jaar geleden nam het meerderheidsaandeel in de Canadese studio Digital Extremes. Ondanks dat deze studio slechts een klein deel van de omzet van Leyou vormde in 2015, was het toch goed voor ongeveer 70% van de winst in dat jaar. De fun fact van de dag is dus: games maken is blijkbaar een stuk rendabeler dan kip verkopen.

Volgens Leyou komt dit met name door de veranderingen binnen de Chinese kippenmarkt. De eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid worden daar steeds strenger, terwijl de opbrengsten niet omhoog gaan. Op deze manier blijft de winst teruglopen, iets wat met de groeiende gamesmarkt beduidend minder het geval is.

In een statement meldde Leyou dat het zal focussen op het bouwen van een uitgebreid en divers portfolio van winstgevende gamestudios met sterke IPs en franchises. Dat het bedrijf serieus is met deze doelstelling bleek twee maanden geleden al, toen ze nogmaals 39% van de aandelen van Digital Extremes overnamen.

Waarschijnlijk zullen we in de toekomst nog wel meer Chinese bedrijven zich zien nestelen binnen de games industrie. Zo heeft investeringsgigant Tencent al een meerderheid in de makers van de twee meest winstgevende games van dit moment; League of Legends en Clash of Clans. Laten we hopen dat het extra geld dat deze bedrijven met zich mee brenge ervoor zorgt dat wij in de toekomst nog toffere games kunnen gaan spelen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch