Menu Premium

China gaat online gaming verminderen uit angst voor verslaving

Lars Leeftink 08/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De discussie is al een tijdje gaande en er zijn nu zelfs onderzoeken, maar China neemt alvast een voorschot. Het land wil namelijk het aantal online gaming uren actief gaan verminderen om zo verslaving onder gamers te voorkomen. Hoe en wat, dat weten ze echter nog niet helemaal. Althans, in praktijk.

Aantal uren online gamen in China verminderen

In theorie weten ze namelijk al wel hoe ze dit voor elkaar willen krijgen. Het idee is om het aantal uren dat mensen gamen te verminderen. Dit gaat zowel om per dag als per week. Jongeren onder de 18 gaan namelijk niet meer dan 90 minuten online gamen per week. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om online gaming. Niet om gamen in het algemeen. Het aantal uren dat iemand achter elkaar gamed gaat ook in de gaten gehouden worden. In China zijn er natuurlijk allerlei verschillende soorten technologieën die ervoor zorgen dat zo’n beetje alles en iedereen in de gaten kan houden. De regering gaat ook minderjarige verbannen van het gamen rond een bepaalde tijd van de dag.

Online accounts kunnen bepaald bedrag uitgeven aan online games

Jongeren van 16 tot 18 jaar mogen niet meer dan 400 yuan ($57) per maand uitgeven met hun account, daar waar jongeren tussen de 8 en 16 niet meer dan 200 yuan ($29) uit mogen geven per maand. Tencent zal het hardst worden getroffen door de nieuwe regels. De deels eigenaar van Riot Games, Epic Games en Activision Blizzard (waar veel online games onder vallen) zullen niet zo blij worden van deze maatregelen. Vanzelfsprekend gaat ze dit veel gamers en vooral veel geld kosten. China is namelijk de grootste game markt van de wereld. vorige jaar werd er $38 miljard aan games verdient in China. Geen land komt daarbij in de buurt. Deze nieuwe regels zullen dus wel eens grote impact kunnen hebben op de online gaming wereld.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch