Menu Premium

Chimera Pack brengt een ‘neo-nazi symbool’ naar Call of Duty Warzone

JeffreyHage 16/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

O jee, o jee. Toevallig het Chimera pack gekocht voor Call of Duty Warzone? Dan is de kans groot dat je een embleem tegen bent gekomen wat bij sommigen een vreemde nasmaak op kan leveren. Het embleem waar het om gaat lijkt namelijk sterk op een logo dat gebruikt door het Azov bataljon. En dat is extreem rechts bataljon, gevormd tijdens de oorlog tussen Oekraïne en Rusland in 2014.

Het emblem waar het om gaat

Het embleem waar het om gaat zit al sinds begin 2020 in Call of Duty. Je kunt het hieronder met je eigen ogen aanschouwen. Het linker embleem is natuurlijk het Call of Duty emblem, het rechtse is dan weer het symbool wat werd gebruikt door de neo-nazi beweging. Het symbool wat je in beide emblemen terug ziet komen (de ‘Z’ met een streep erdoor) is een moderne versie van de Wolfangel. Dit symbool werd gebruikt door de Nazi partij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Later is het symbool geïmplementeerd door neo-nazi groepen, waaronder de Arische natie.

 

Warzone Emblem

Warzone Emblem

Extra pikant

In Call of Duty wordt het embleem totaal niet geassocieerd met nazi’s of neo-nazi’s. In de game is Chimera een fictionele PMC, welke wordt geleid door Modern Warfare character Nikolai. Chimera zelf is niet geassocieerd met een natie, maar een van de leden ‘Yegor’ is wel afkomstig uit Oekraïne. Maar het vreemde hiervan is dan weer dat als je outfit van Yegor koopt, hij niet het bovenstaande logo op zijn kleding heeft. Als dit logo met Nazisme geassocieerd is en dit is geclaimd door Call of Duty was er geen probleem geweest. Maar dat is niet het geval en dat maakt het volgens sommigen weird. Het kan om die reden zo zijn dat het symbool ‘per ongeluk’ in de game terecht is gekomen. Zo is er ook een verhaal bekend van Destiny-makers Bungie, die een handschoen uit de game hebben geschrapt nadat hij leek op een alt-rechtse vlag. Ach ja, je hoeft voor dit emblem in ieder geval niet te cheaten.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch