Menu Premium

Child of Light voelt aan als een volwaardige game volgens Ubisoft

Gamekings Redactie 11/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren kondigde Ubisoft officieel  Child of Light aan, door middel van een Announcement Trailer. Creative director Patrick Plourde van Ubisoft Montreal gaf een interview, waarin hij meer vertelt over hun aankomende game. Child of Light voelt aan als een volwaardige game volgens Ubisoft, ondanks dat de titel niet op een disc verschijnt en voor de volle mep in de winkels gaat liggen.

Tijdens het interview dat hij gaf met OXM vertelde Plourde dat hij met zijn team genoeg kansen gekregen heeft om creatief bezig te zijn. “Je neemt een risico als je geen risico’s neemt”, aldus Plourde. “Soms zie je kleine games en zijn het vooral rip-offs van bekende first-person shooters. Dan ga ik liever Call of Duty spelen. Als je iets totaal anders doet, is het veel sneller origineel en leuk om te spelen. Dat is waar mensen naar op zoek zijn.”

Ondanks dat Patrick Plourde originaliteit hoog in het vaandel heeft staan, zijn er wel degelijk studio’s waar hij gecharmeerd van is. Zo noemde hij onder andere Telltale en Thatgamejourney als ontwikkelaars die hij erg goede games vindt afleveren. “Er is een perceptie dat games die niet op disc uitkomen of voor de normale retail-prijs in de winkel liggen het niet waard zijn. Die mentaliteit verandert ondertussen. Child of Light gaat meer dan tien uur aan gameplay bevatten en dat maakt het een volwaardige game. Zelfs de demo duurt al een uur en dat is slechts een klein stukje van het geheel”, aldus Patrick Plourde tijdens het interview.

Ze zijn, logischerwijs, heel enthousiast over Child of Light bij Ubisoft, maar voor ons duurt het nog even voordat we met de game aan de slag kunnen. Child of Light staat gepland voor een release in 2014 en komt uit op de Xbox 360, Xbox One, PC, PlayStation 3 en PlayStation 4.

Child of Light voelt aan als een volwaardige game volgens Ubisoft

Child of Light voelt aan als een volwaardige game volgens Ubisoft

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch