Menu Premium

Child of Light verschijnt op 30 april

Karim Shehata 07/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft heeft ieder jaar een paar klappers voor ons in petto. Dit kan gaan om bestaande series zoals Assassin’s Creed, maar dit jaar krijgen we bijvoorbeeld ook te maken met Watch Dogs, welke een nieuwe IP is van de Franse uitgever. Verwacht wordt echter dat we voorlopig nog niet aan de slag kunnen met de eerdergenoemde titels, waardoor Child of Light opeens misschien wel erg interessant wordt. De game ziet er speciaal uit, maar het interessante is vooral dat de game al best snel verschijnt, want Child of Light verschijnt op 30 april.

Dit heeft Ubisoft bekendgemaakt. De titel zal op de eerder genoemde datum gaan verschijnen als download voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en de PC. Wii U-gamers worden voor de verandering een keer niet overgeslagen, want Ubisoft brengt Child of Light op dezelfde datum ook naar de Nintendo eShop.

Child of Light wordt op dit moment ontwikkeld door een klein team bij Ubisoft Montreal en draait op de UbiArt Framework-engine. De Franse uitgever noemt deze engine zelf zeer krachtig, waardoor de creaties in deze game volgens Ubisoft helemaal tot leven gaan komen. “Hierdoor stap je in Child of Light in een interactief schilderij tijdens het spelen”, luidt het persbericht van Ubisoft. De Franse uitgever heeft trouwens meer dan het recht om deze engine op te hemelen, want Rayman Origins en Rayman Legends zijn al ontwikkeld op deze engine. De game kan inderdaad zomaar een hele speciale gaan worden, want Child of Light is geïnspireerd door klassieke sprookjes. Deze klassieke sprookjes moeten tot leven gaan komen in Lemuria, welke het strijdtoneel gaat zijn voor Child of Light.

De game verschijnt dus al best snel op de virtuele winkels van Microsoft, Sony, Nintendo en Valve. De platformer met klassieke RPG-elementen zal zoals gezegd gaan verschijnen op 30 april aanstaande, waardoor we dus al snel aan de slag kunnen met de volgende potentiële topper van Ubisoft.

Child of Light verschijnt op 30 april

Child of Light verschijnt op 30 april

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch