Menu Premium

Chewbacca acteur Peter Mayhew op 74 jarige leeftijd overleden

Hylke Haagsma 03/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Acteur Peter Mayhew, die vooral bekend is om rol als Chewbacca in de Star Wars-serie, is overleden. Mayhew stierf op 30 april in zijn huis in Noord-Texas, VS. Hij was 74 jaar oud. Het overlijden van Mayhew zorgde voor veel reacties.

Peter Mayhew was een man met een groot hart

Zijn overlijden werd bekend gemaakt door zijn familie in een verklaring op Twitter. Nadat het nieuws daar was, begon de eerbetuiging. Luke Skywalker-acteur Mark Hamill zei: “Hij was de zachtste van reuzen – een grote man met een nog groter hart die me altijd aan het lachen bracht en een trouwe vriend die ik innig liefhad – ik ben hem dankbaar voor de herinneringen die we deelden en “Ik ben een betere man omdat ik hem ken.” Harrison Ford, die Han Solo tegenover Mayhew’s Chewbacca speelde, vertelde The Hollywood Reporter, “Peter Mayhew was een lieve en vriendelijke man, bezeten van grote waardigheid en een nobel karakter. Deze aspecten van zijn eigen persoonlijkheid, werden naar Chewbacca gebracht. We waren al meer dan 30 jaar partners in film en vrienden in het leven en ik hield van hem. Hij investeerde zijn ziel in het personage en bracht groot plezier aan het Star Wars-publiek. ”

Mayhew was Chewbacca

Mayhew speelde Chewbacca in de originele Star Wars-trilogie, evenals in Episode 3: Revenge of the Sith en The Force Awakens in een rol gedeeld met Joonas Suotamo. Mayhew deed adviserend werk voor The Last Jedi om Suotamo te helpen in de rol te kunnen functioneren.

Buiten zijn filmcarrière deed Mayhew veel liefdadigheidswerk voor groepen zoals Wounded Warriors, Make-A-Wish en het 501st Legion. Hij ontwikkelde ook zijn eigen Peter Mayhew Foundation die individuen en gezinnen in nood ondersteunt.

We wensen zijn vrienden en familie veel sterkte in deze tijd en zullen hem nooit vergeten. Niet als persoon en niet als acteur. May the force be with them.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch