Menu Premium

Charles Martinet zet zijn rode pet af en stopt als Mario

Alex 21/08/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds Nintendo’s besnorde loodgieter een eigen stemgeluid kreeg, was het Charles Martinet die men hoorde. Het was met Super Mario 64 dat de beste man echt bekendheid kreeg en zijn brood kon verdienen als dé stem van Mario.

Charles Martinet als ambassadeur

Het bericht dat Martinet de rode pet aan de spreekwoordelijke wilgen hangt kwam naar buiten via Twitter (X). Hij zal vanaf nu zijn stem dus niet meer lenen aan de Mario-games. Wie zijn opvolger gaat zijn is echter nog niet bekendgemaakt. Martinet zal nog wel als zogeheten ‘Mario-ambassadeur’ de vele fans toespreken en ‘het plezier van Mario’ aan de wereld blijven verkondigen. Aldus Nintendo.

Binnenkort zal de kersverse Mario-ambassadeur samen met geestelijk vader van Mario en zijn kornuiten – Shigeru Miyamoto –  een speciale videoboodschap de wereld in slingeren. Wanneer dit zal gaan gebeuren is ook nog niet bekendgemaakt. De laatst aangekondigde game Super Mario Bros. Wonder zal de eerste game zijn waarin Charles niet meer te horen zal zijn als de loodgieter. “While Charles is not involved in Super Mario Bros. Wonder, we’re excited to honor his legacy and contributions, including looking ahead to what he’ll be doing as a Mario Ambassador. Character voice actors will be credited in the game credits, so please wait for the game to be released.” Zo laat Nintendo weten.

Niet alleen de stem van Mario

De 67-jarige stemacteur was niet alleen verantwoordelijk voor de stem van Nintendo’s mascotte. Hij was onder anderen ook het geluid van zijn broer Luigi, Wario, Waluigi en de baby varianten van de Bros. In de Super Mario Bros. Movie ging de stem van Mario naar acteur Chris – Star-Lord – Pratt. Martinet was in deze film te horen als de vader van Mario en het personage Giuseppe.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch