Menu Premium

CD Projekt RED krijgt 7 miljoen euro van de Poolse overheid voor research

Karim Shehata 20/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

CD Projekt RED is in de afgelopen jaren misschien wel één van de belangrijkste export producten geworden van Polen, gezien dit de ontwikkelaar is die verantwoordelijk is voor The Witcher 3: Wild Hunt. Het is daarom ook niet zo gek te noemen dat de Poolse overheid de game-industrie in het land wil blijven ondersteunen. Nu doet het dat door meerdere ontwikkelaars subsidie te geven, waarmee CD Projekt RED 7 miljoen euro opstrijkt.

Hoe zit het nou precies? Het Poolse National Center for Research en Development is de instantie die het geld heeft uitgekeerd en maakt deel uit van het GameINN, het initiatief van de Poolse overheid om gameontwikkeling in het land dus een boost te geven. CD Projekt heeft dus vier aanvragen naar dit fonds gestuurd en die zijn allemaal geaccepteerd, waardoor de Poolse ontwikkelaar 7 miljoen euro kan bijschrijven.

Deze 7 miljoen euro wordt voornamelijk gebruikt om seamless multiplayer en ‘city creation’ te onderzoeken en mogelijk te maken. Waarschijnlijk gaan we hier al elementen van terugzien in Cyberpunk 2077.

CD Projekt-baas Adam Kici?ski had zelf het volgende te melden over de 7 miljoen euro, volgens een vertaling van WCCFTech:

“Developing videogames is a hyperinnovative activity, but also one which carries substantial financial risks, involves continuous R&D work and requires much experimentation and prototyping along the way. I am confident that the resulting innovative solutions will further elevate the quality of Polish videogames and enhance our competitiveness on the global stage. Indeed, our industry now has the potential to become the champion of the modern Polish economy.”

Overigens is de The Witcher-ontwikkelaar zeker niet de enige die geld heeft ontvangen. Ook GOG.com heeft geld ontvangen, om haar infrastructuur uit te bouwen met “cross-platform multiplayer gaming software voor populaire consoles en operating systems.” Daarnaast hebben ook Flying Wild Hog en Techland geld ontvangen, om respectievelijk een nieuwe engine en een nieuwe action-rpg te kunnen ontwikkelen.

Bron: USGamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch