Menu Premium

CD Projekt Red gaat all out met Cyberpunk 2077

Hylke Haagsma 05/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na het succes van de laatste Witcher is het geen verassing dat CD Projekt Red het op financieel vlak wat ruimer heeft in de toekomst richting Cyberpunk 2077. Na the Witcher 3: Wild Hunt was het uitbreiden van de studio een logische vervolgstap. Nu is in een recente uitspraak naar voren gekomen dat de studio met maar liefst 60 procent is gegroeid sinds het moment dat the Witcher 3 uitkwam. Het blijkt uit een bericht van de Poolse Publicatie Stockwatch . Er werken momenteel meer dan 400 mensen aan de game. Om dat even te vergelijken… Aan the Witcher 3 werkten 250 mensen.

Vertrek Creative Director

Creative Director Sebastian St?pie? vertrok naar Blizzard en hierna meldde CD Projekt Red hoeveel mensen er aan de game werken. Volgens de studio zou het vertrek van de Creative Director geen invloed hebben op het vervolg van de ontwikkeling van de game.

CD Projekt Red lijkt in elk geval hoge ogen te willen gooien met de grootte toename in personeel.  Ook wil het team de technische kwaliteit van Red Dead Redemption 2 gaan evenaren. Een game die natuurlijk ontwikkeld werd door het gigantische Rockstar, en aan de western game werkten meerdere verschillende studio’s van Rockstar mee.

Cyberpunk’s personeel

Skate hoopt dat met de groei van het team het onhaalbare haalbaar gemaakt zal worden. Ze willen een wereld neerzetten met character building en interactie die op de huidige generatie consoles misschien wel onhaalbaar is. Meer manpower zou hier volgens Skate bij kunnen helpen. “Het vertrek van de Creative Director is geen reden in mijn ogen om te moeten compenseren met dit nieuws. Het creatieve stijltje staat al als een huis, zijn belangrijkste werk is al gedaan”, vertelt Skate. “Heel erg veel personeel aannemen is prima, maar het gaat vooral om de juiste poppetjes op de juiste plaats hebben zitten, en ik heb er alle vertrouwen in dat dat bij CD Projekt Red wel goed zit”, beslist hij.

Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend, behalve dan “als hij af is”. De game komt uit op de PC, de PlayStation 4 en de Xbox One.

Wat verwachten jullie? Gaat CD Project Red ons wegblazen doordat ze hun personeel bijna verdubbeld hebben? Of valt dit wel mee en is het vooral spierballentaal om mee te imponeren?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch