Menu Premium

CD Projekt kondigt RPG Cyberpunk aan

Gamekings Redactie 31/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuwe game gebaseerd op de traditionele Role Playing Game Cyberpunk 2020, is aangekondigd door CD Projekt. De naam hint al een beetje naar een futuristische setting, waar het niet altijd koek en ei is.

Het grote nieuws dat vandaag naar buiten kwam was dus inderdaad niet iets over The Witcher 1, maar over een nieuwe RPG die de naam Cyberpunk draagt. De futuristische setting van deze game bestaat uit een teruggevallen samenleving in een realistische, keiharde wereld. Het vertaald zich een klein beetje naar het film noir gevoel van Metropolis en Blade Runner.

Cyberpunk designer en RPG goeroe Mike Pondsmith werkt al ruim een jaar samen met CDP aan de videogame versie. Tijdens de pre-E3 converentie van CD Projekt beloofde mede oprichter Marcin Iwinski dat de game alle kenmerken van de The Witcher serie heeft. Het is een open game met een complex en pakkend verhaal.

Zoals je mag verwachten van een RPG, kan je kiezen uit verschillende karakters. Dit kunnen meedogenloze huurlingen zijn of leipe hackers, die weer uit te rusten zijn met implantaten en dodelijke wapens. Zo kan je dus behoorlijk unieke types neerzetten.

Net als in The Witcher krijg je te maken met morele vraagstukken. Jouw keuzes hebben dan ook echt invloed op de gebeurtenissen en de mensen in de wereld om je heen.

Pondsmith is erg blij dat ze na twee decennia eindelijk een partij hebben gevonden die op één lijn zit met hun eigen beeld van de wereld van Cyberpunk. Zodoende kunnen ze dan toch deze wereld tot leven brengen in een digitale vorm. Kort samengevat zei hij: “Trust me, this game is going to rock.”

Deze titel wordt ontwikkeld door een nieuw team, CDP RED, bestaande uit oude rotten die ook hebben gewerkt aan de The Witcher reeks.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch