Menu Premium

CD Project Red: ‘Cyberpunk 2077 krijgt mogelijk toch geen multiplayer’

Jan Johan Beldrok 31/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

CD Projekt Red wil niet nog een keer een debacle a la de mislukte Cyberpunk 20077 launch meemaken. En dus is het bedrijf de bedrijfsvoering flink aan het herstructureren. In een strategie-updatevideo die dinsdag werd uitgebracht meldden de Polen onder andere dat er besloten is om de plannen voor Cyberpunk 2077-multiplayer te heroverwegen. De studio wil zijn focus verleggen naar het toevoegen van online elementen aan al zijn games. ‘Daar waar ze zinvol zijn.’ En blijkbaar is dat bij Cyberpunk 2077 niet het geval…

Cyberpunk 2077 krijgt dus geen ‘GTA Online’

De exacte aard van Cyberpunk 2077-multiplayer is nooit echt vastgelegd. Media en gamers hadden samen echter de verwachting, of beter gezegd de hoop, dat het iets groots zou worden. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld GTA Online. In een call in november 2020 beschreef mede-CEO van CD Projekt Adam Kici?ski, de multiplayer nog als een aparte speciale productie  en een op zichzelf staand product. “Het is duidelijk dat het niet helemaal op zichzelf staat, het komt uit het universum van Cyberpunk en is sterk gerelateerd aan het concept van de singleplayer van Cyberpunk 2077 die we bedacht hebben. Vanuit ons perspectief is het echt een andere onafhankelijke productie en een onafhankelijk team van mensen werkt eraan.”

Wat multiplayer dan wel gaat zijn, en of hij er wel komt, blijft onduidelijk

Momenteel klinkt het echter alsof dat plan is geschrapt. Na intern overleg over hoe CD Projekt Red in de toekomst games wil gaan maken, meldde Kici?ski gisteren dat de studio heeft besloten om een ??andere benadering van multiplayer te kiezen. En dat gold niet alleen voor Cyberpunk 2077. ” We bouwen aan een online technologie die naadloos kan worden geïntegreerd in de ontwikkeling van onze toekomstige games.” Volgens Kici?ski zal GOG Galaxy, de multi-storefront launcher van CD Projekt, een centrale rol spelen in de poging om “een wereldwijde gemeenschap van gamers te laten groeien”.

CD Projekt blijft gelukkig vasthouden aan verhalende RPG’s

Kici?ski benadrukte tegelijkertijd dat deze nieuwe benadering niet moet worden opgevat als een teken dat CD Projekt Red afstapt van de stijl van games waar het bekend om staat. “CD Projekt Red maakt singleplayer, verhalende, triple-A RPG’s. Dat verandert niet. Wat wel verandert, is onze langetermijnbenadering van online. Hiermee bedoelen we dat we goed voorbereid zijn om online elementen in onze games te implementeren waar ze zinvol zijn. We hoeven niet overboord te gaan of ons singleplayer-DNA te verliezen. We willen doordachte stappen ondernemen om robuuste online mogelijkheden op te bouwen.”

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch