Menu Premium

Capcom wil Dormant classics opnieuw tot leven laten komen

Lars Leeftink 18/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat gebeuren! Het lijkt er op dat we weer mogen gaan uitkijken naar ‘nieuwe’ Dormant-games. Capcom, onder meer bekend van Devil May Cry Resident Evil 2 Remake en Monster Hunter, is van plan de ouwe klassiekers weer tot leven te brengen. Er zijn nog weinig details bekend, maar de hype kan beginnen. Is dat eens vet!

Back to life!

Dat is in ieder geval de bedoeling. Volgens president en COO Haruhiro Tsujimoto zijn de plannen daar. Het probleem is echter dat er verder nog weinig details bekend zijn: “For the time being, while we are placing a priority on maximizing the revenue from current core IP, we are also actively looking to utilize dormant IP,” zei Tsujimoto. “Further, as the creation of new IP is indispensable in generating medium- to long-term growth, we are working to develop new brands as well.”. Zowel oude games als nieuwe games staan dus op de planning En dat komt dus allemaal dankzij het financiële succes van games als Monster Hunter, Devil May Cry en Resident Evil 2. Het is te hopen dat ze niet teveel hooi op hun vork nemen. Het verleden heeft echter uitgewezen dat Capcom dit wel aan kan.

Capcom heeft een prima track record

Dat is een ding dat zeker is. Street Fighter, Marvel vs. Capcom, Resident Evil, Devil May Cry, Dead Rising, Monster Hunter, Sengoku Basara, Onimusha and Ace Attorney mogen allemaal op hun conto geschreven worden. En er zijn toch zat gamers die deze games als een succes hebben ervaren, wat ook blijkt uit de inkomsten die Capcom nu genereert. De ambities van Capcom om zowel classics als nieuwe games te gaan maken is iets waar veel gamers enthousiast van kunnen worden. Het zal echter afwachten zijn of deze ambities ook realistisch zijn. Gaan ze slagen in hun missie om Dormant classics terug te brengen?

Welke Dormant classic zou jij graag terug willen zien keren? En welke niet? Denk jij dat Capcom zijn ambities waar kan maken? Laat het weten in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch