Menu Premium

Capcom legt uit waarom Dead Rising 3 maximaal twee spelers ondersteunt

Gamekings Redactie 07/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Dead Rising 3 een grote game wordt waarin je legers zombies op diverse manieren één voor één, met hele aantallen tegelijk over de kling kunt jagen is duidelijk. De één wil die taak in zijn eentje op zich nemen, maar er zijn ook gamers die van het zombie-killen een sociale aangelegenheid willen maken. Gamers die in Dead Rising 3 een familie-arrangement wilden boeken, zullen hun eisen iets moeten bijstellen en Capcom legt uit waarom Dead Rising 3 maximaal twee spelers ondersteunt.

Een van de meest geanticipeerde games voor de Xbox One komt uit de keuken van Capcom, namelijk Dead Rising 3. De game maakte reeds indruk op grafisch en technisch vlak, maar een eigenschap van gamers is dat ze telkens meer verwachten. Daarnaast is het ook zo dat ontwikkelaars steeds meer willen. Grotere gamewerelden, meer personages op het scherm, meer te doen. Je snapt het wel. Op de Xbox One zijn de mogelijkheden natuurlijk stukken uitgebreider dan op de Xbox 360. Echter zijn er voorlopig nog enkele beperkingen en Capcom producer Mike Jones legt uit waarom Dead Rising 3 maximaal twee spelers ondersteunt.

Een modus van meer dan twee spelers mocht dan wel binnen de ambities van ontwikkelaar Capcom Vancouver liggen, er zijn echter wat technische beperkingen, met name in het online netwerk, die deze ambities in de weg staan. Mike Jones legt uit: “Vanzelfsprekend wilden we graag drie, vier of meer spelers en daarmee hebben we wat tests uitgevoerd waarbij de betrouwbaarheid van het netwerk daalde.” Daarnaast wilde de ontwikkelaar dat de tweede speler een betekenisvolle ervaring had en niet een kopie was van de hoofdpersonage. Volgens Jones was het co-op personage in Dead Rising 2 niet meer dan een kloon van de held en voegde het verder niets aan het verhaal toe. “Deze keer maken we de co-op speler onderdeel van het verhaal”, aldus Mike Jones.

Capcom Vancouver’s hoge ambities moeten tijdelijk worden uitgesteld voor het onvermijdelijke Dead Rising 4, desondanks levert de ontwikkelaar noemenswaardige prestaties in Dead Rising 3. Spelers (ook in twee-speler co-op) kunnen vrij in de volledig open wereld van Dead Rising 3 ronddwalen, met een zeer kleine kans om twee keer identieke zombies tegen het rotte lijf te lopen. Elke toevoeging van een speler in de co-op mode, maakt het extra gecompliceerd en zorgt er exponentieel voor dat het netwerk meer wordt belast. Vandaar is het voor nu nog niet mogelijk om met je hele vriendenteam Dead Rising 3 te spelen.

Hoe fantastisch de twee-speler co-op in Dead Rising 3 wordt, kunnen wij Nederlanders volgend jaar gaan ondervinden. Dan verschijnt de game namelijk tegelijkertijd met de Xbox One. Het wachten is ondraaglijk!

Capcom legt uit waarom Dead Rising 3 maximaal twee spelers ondersteunt

Capcom legt uit waarom Dead Rising 3 maximaal twee spelers ondersteunt

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch