Menu Premium

Call of Duty YouTuber bijna dood na bestorming huis

JeffreyHage 12/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De bekende Call of Duty streamer Brad “Drif0r” Overbey heeft op YouTube verklaard bijna te zijn overleden na een aantal gevallen van ‘swatting’ (grote groep mensen bestormt je woning) van zijn huis in Texas, Amerika. Overbey worstelde na de eerste bestorming met de gevolgen van een laag testosteron gehalte, waarna andere YouTubers opnieuw grote groepen mensen naar zijn huis stuurden. Deze mensen kwamen vervolgens (op aanraden van de andere streamer) met wapens en skibrillen aanzetten, waarna de politie de boel heeft gesust.

Overbey werd er ingeluisd

De manier waarop Call of Duty streamer Overbey met het bestormen van zijn huis in aanraking kwam, is bizar. Er werd eerst gewoon online contact met hem opgenomen voor een prank. Het onschuldige trollen ging al snel over in minder onschuldig gedrag. Overbey geeft toe dat hij en zijn familie al een jaar lang last hebben van geweld. Hij ging altijd naar bed met het idee dat hij overvallen ging worden in de nacht. Gelukkig voor Overbey zijn een aantal mensen vastgezet, dus hoeft hij zich nu niet meer te beschermen tegen de buitenwereld. In de video die je hieronder kan zien gaat Overbey verder in op zijn bijna dood ervaringen. Daarnaast vertelt hij ook waarom er tot op heden nog niet veel over dit geweld bekend is gemaakt. Overbey realiseerde zichzelf dat als hij hier nieuws over op YouTube zette, hij het risico liep dat het geweld alleen maar meer toe ging nemen. Misschien was Overbey daarnaast ook bang voor een Nuke op zijn eigen huis..

 

Huizen bestormen

Het concept van ‘huizen bestormen’ is geen nieuw concept. Meestal gaan mensen als volgt te werk: eerst wordt de FBI, of de politie gebeld. Vervolgens wordt er valse informatie gegeven over het huis van iemand anders, waarna de autoriteiten gaan kijken bij het huis. Meestal loopt dit niet op iets uit, maar soms – zoals bij Overbey het geval was – leidt het tot heftige confrontaties. Het concept is ontstaan als een soort grap. Maar tegenwoordig is het meer een heftige confrontatie tussen volk en politie.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch