Menu Premium

Call of Duty: Ghosts wordt op PC minder gespeeld dan zijn voorganger

Gamekings Redactie 04/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

We weten inmiddels wel uit reviews en wellicht door eigen ervaring dat Call of Duty: Ghosts minder goed ontvangen is dan zijn voorgangers. Dit blijkt nu ook uit nieuwe keiharde cijfers, want Call of Duty: Ghosts wordt op PC minder gespeeld dan zijn voorganger. Hoewel de franchise nog een enorm aantal spelers heeft, zijn er veel spelers geweest die niet fanatiek de overstap hebben gemaakt naar de laatste release van de franchise. In plaats daarvan hebben veel spelers ervoor gekozen om terug te keren naar het oude vertrouwde nest: Call of Duty: Black Ops 2.

Uit de cijfers van Steam blijkt dat de piek van de Call of Duty: Ghosts multiplayer 4.574 spelers haalde. De piek van Call of Duty: Black Ops 2 daarentegen ligt op 9.040, wat neerkomt op het dubbele aantal van zijn opvolger. Daar blijft het niet bij, want ook Call of Duty: Modern Warfare 2 en 3 draaien hogere pieken. Bij deeltje 2 is dat namelijk 4.781 en nummer 3 heeft zijn piek op een mooie 6.253 liggen.

Op die manier blijkt ook uit de cijfers van Steam dat de vele oordelen over Call of Duty: Ghosts niet helemaal misplaatst zijn. Al vanaf de release was het publiek zo’n 30% kleiner dan zijn voorganger volgens de statistieken van Steam, maar dit aantal is dus in de loop van de tijd nog flink opgelopen door een hoop afhakende gamers die terug wilden naar het vertrouwde Call of Duty: Black Ops 2 landschap.

Of de opvolger van Call of Duty: Ghosts, Call of Duty: Advanced Warfare, erin gaat slagen om de voorgaande pieken te overtreffen, is afwachten geblazen. Hoewel het wederom een groot ren-en-schiet-festijn zal worden, blaast de nieuwe engine en de verticale gameplay wellicht toch een frisse wind in de franchise. Op dat antwoord moeten we echter nog even wachten, want Call of Duty: Advanced Warfare verschijnt op 4 november.

Call of Duty: Ghosts wordt op PC minder gespeeld dan zijn voorganger

Call of Duty: Ghosts wordt op PC minder gespeeld dan zijn voorganger

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch