Menu Premium

Call of Duty: Ghosts DLC verschijnt eerst op de Xbox One

Gamekings Redactie 21/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de vaak tijdelijk exclusieve DLC voor Call of Duty games hebben Xbox 360 fans nóg een stok om mee te slaan.Alle Call of Duty: Ghosts DLC verschijnt eerst op de Xbox One.

Wat first person shooters betreft, is Xbox vanaf het begin sterk vertegenwoordigd. Een hoop gamers maakten, samen met hun vrienden, hun eerste online multi-player stappen in Xbox Live en zijn zodoende enigszins gebonden aan het Xbox merk. Naar verwachting zullen gamers trouw blijven aan het merk. Voor al die andere shooter liefhebbers die er een beetje tussen in hangen, wordt de Xbox One erg aantrekkelijk. In een deal met Activision verschijnt alle Call of Duty: Ghosts DLC eerst op de Xbox One. Dat zal Sony gaan voelen.

Call of Duty: Ghosts is nog in ontwikkeling en hiervan zien we tijdens de presentatie beelden. De game, die op een geheel nieuwe engine draait, ziet er een stuk gedetailleerder uit dan wat we gewend zijn. Zichtbaar zijn de voor hand liggende verbeteringen in het weergeven van menselijke gezichten en rijker gedetailleerde levels. Grafisch komt het niet baanbrekend over, maar de nadruk zal vooral liggen op de gameplay en, in het bijzonder, de multiplayer. Er wordt gesproken over dynamische maps, waarbij gedeelten onder water kunnen lopen of waar je de omgeving actief kunt gebruiken om kills te maken. Tevens kan je straks je het uiterlijk van je avatar volledig naar smaak aanpassen, door te kiezen uit verschillende helmen, stukken kleding en armor.

Een gameplay technisch nieuwtje is de mogelijkhied om om hoeken heen te leunen en om in cover te sliden. Tevens wordt je squad verreikt met een altijd trouwe hond. Deze viervoeter bekommert zich om jou en naar verwachting ook andersom. In de loop van het verhaal zal de emotionele band met de hond sterker worden. De natte neus fungeert niet louter als emo voer, hij bewijst ook nuttig te zijn voor het beschermen van je team en het opsporen van explosieven.

Maak je geen zorgen, al deze vernieuwingen zullen niet ten koste gaan van de framerate, die nog altijd in een solide 60 frames per seconde blijft lopen. Wat vond je van de footage die te zien was in de presentatie? Doet het onder voor de knappe beelden die onlangs verschenen van de next-gen Battlefield 4?

Call of Duty: Ghosts verschijnt eerst op de Xbox One

Call of Duty: Ghosts verschijnt eerst op de Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch