Menu Premium

Bungie laat Halo services achter en toont epische cijfers

Gamekings Redactie 02/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na bijna acht jaar laat Bungie zijn Halo service (Bungie.net) los. De opgebouwde statistieken die de ontwikkelaar door de jaren heen heeft verzameld, laten zien dat er, zacht gezegd, flink wat uurtjes in hun games zijn gestoken.

De cijfers, die sinds september 2004 met de launch van Halo 2 zijn bijgehouden, tonen dat er maar liefst 235,000 jaar is doorgebracht in de digitale veldslagen van de Halo-reeks. “Met de tijd die jullie online hebben doorgebracht, hadden jullie met de snelheid van het licht langs de Melkweg kunnen reizen, en terug”, meldde Bungie. Daarnaast zijn er zo’n 20 miljard potjes gespeeld, en tellen de games 136 miljard kills in totaal. Boem! Killtastrophe!

De Halo ontwikkelaar bedankte zijn trouwe fans in een afscheidsbrief die samen met de statistieken was vrijgegeven: “We hebben met grote interesse jullie online carrières gevolgd op Bungie.net, en jullie hebben ons bergen van heldhaftige momenten geschonken om nooit meer te vergeten. Met een gevoel van eerbied nemen wij afstand en bewonderen we de impact die jullie op onze games, en op onze studio hebben gehad. Bedankt voor het delen van jullie verhalen met ons”, aldus Bungie.

Alle statistieken en spelersinformatie worden overgenomen door Microsoft en 343 Industries. Het is nu echter tijd voor Bungie om definitief afscheid te nemen van hun geliefde franchise.

Pink jij hierdoor een traantje weg? Of werd het volgens jou tijd dat een nieuwe studio aan de slag ging met de Halo serie?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch