Menu Premium

Bound by Flame krijgt nieuwe screenshots

Gamekings Redactie 18/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bound by Flame krijgt nieuwe screenshots. De game werd in maart dit jaar aangekondigd door ontwikkelaar Spiders Studios en onlangs zagen we hiervan de eerste trailer. Zoals het een moderne westerse RPG betaamt, hebben de keuzes die je maakt invloed op het verloop van de game en… misschien wel in meerdere mate op je uiterlijk.

Binnen de game-industrie is het RPG-genre rijk vertegenwoordigd. Er zijn veel langlopende franchises, deeltje 3 hier, deeltje 15 daar, en daarom is het altijd interessant wanneer een ontwikkelaar de ballen heeft om een nieuwe IP binnen het genre te introduceren. In een gamelandschap waar sequels de boventoon voeren, vergt het lef om een nieuwe IP aan de gamer te brengen. Bound by Flame heeft dan ook een opvallende gameplay-mechaniek. Je bent een huurling die door een vuurdemoon bezeten is. Die demoon voorziet je van machtige en verwoestende mogelijkheden die je naar hartenlust mag inzetten. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de demonische krachten te gebruiken om deze verder te ontwikkelen óf je kiest ervoor om je heldhaftige, menselijke eigenschappen te ontwikkelen. Welke van de twee speelstijlen de meeste discipline vergt, laat zich raden.

Hoewel de Bound by Flame zeker een eigen visuele vibe uitademt, is wel te zien waar Spiders Studios inspiratie vandaan haalt. Gamers die bekend zijn met bijvoorbeeld Dragon Age en Darksiders zullen overeenkomstige personage-designs zien. De nieuwe screenshots bevestigen de harde en duistere sfeer die eerder door de trailer werd neergezet.

Het lijkt erop dat zowat iedereen de game straks door iedereen te beleven valt. Bound by Flame wordt namelijk in 2014 voor PC, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4 gelanceerd. Dan zien we of het lef van de ontwikkelaar vruchten gaat afwerpen. Overigens is er nog niks bekend over een Xbox One-versie.

Bound by Flame krijgt nieuwe screenshots
Bound by Flame krijgt nieuwe screenshots

Bound by Flame krijgt nieuwe screenshots

Bound by Flame krijgt nieuwe screenshots

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch