Menu Premium

Borderlands 2’s Tiny Tina wordt racistisch gevonden

Gamekings Redactie 04/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Borderlands 2 staat er om bekend nogal over de top te zijn. Zo zitten er 87 bazilion guns in, geweldig veel loot en niet te vergeten, een overdosis aan psychopathische NPC’s. Een van de meest gestoorde NPC’s uit Borderlands 2 is Tiny Tina, die de titel van “‘s werelds dodelijkste dertien jarige” met zich meedraagt. Veel gamers genieten van haar sadistische grapjes en haar liefde voor alles wat explodeert. Toch zijn er ook Vault Hunters die wat minder met deze meid kunnen lachen, want Borderlands 2’s Tiny Tina wordt racistisch gevonden.

Voor mensen die Tiny Tina niet kennen: Tiny Tina is, in het kort gezegd, een dertien jarige bommenexpert met een aparte liefde voor konijnen en alles wat ontploft. Zo schiet ze, als dagelijkse bezigheid, raketten met konijnen erop vastgebonden de lucht in, knoeit ze met bommen, maakt ze sadistische grapjes en houdt ze ervan om bandieten met één druk op de knop weg te blazen (letterlijk…). Geen normaal tiener meisje kunnen we wel stellen.

De klacht dat Tiny Tina racistisch zou zijn kwam via een tweet van de creative developer van Cryptozoic Entertainment, Mike Sacco. Zo zou Tiny Tina té ‘urban’ praten voor een blank meisje. Er wordt dus gedacht aan een parodie. Na de tweet van Mike Sacco volgde er meer klachten over het taalgebruik van de dertienjarige.

Na een aantal van deze tweets mengden ook Randy Pitchford, de CEO van Gearbox Software, en Anthony Burch, de schrijver van Borderlands 2 zich in de discussie. Randy Pitchford ontkende dat Tiny Tina racistisch is. Anthony Burch meldde dat het totaal niet zijn bedoeling was om Tiny Tina op deze manier over te laten komen. Ook liet Burch weten dat wanneer het werkelijk zo’n probleem is, hij bereid is er iets aan te doen.

Tiny Tina moet dus op haar woorden letten, want anders zal Anthony Burch een snoer moeten gebruiken. Hoewel haar taalgebruik misschien wordt aangepast, kunnen we wel voor altijd genieten van haar sadistische grapjes en liefde voor explosies. Onderstaand tref je een tweetal uitspraken van Tiny Tina aan en kan je zelf een oordeel vellen. Ben jij het eens met de stelling van Mike Sacco? Of zie jij het probleem er niet van in en kan je er wel om lachen?

“Sup, sucka? It’s Tina. I wrote you a poem and it goes a little somethin’ like this BREAK IT DOWN. Ahem. Kill Jack. Kill Jack. Kill Jack kill Jack kill Jack KIIIILL JAAAAACK! Kill Jack. A poem by Tiny Tina.”

“That’s right, bitches – my big brudder’s about to teach you some MANNERS. Nobody steals Mushy Snugglebites’ badonkadonk and lives!”

Borderlands 2's Tiny Tina wordt racistisch gevonden

Borderlands 2’s Tiny Tina wordt racistisch gevonden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch