Menu Premium
Loading...

Bloodstained: Ritual of the night heeft een releasedatum gekregen

Thijs Bos 03/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2015 kwam er een gameproject op kickstarter. Na een succesvolle campagne heeft het spel eindelijk een release datum en we hebben het over Bloodstained: Ritual of the night. Dit is niet zomaar een spel, maar deze game wordt gemaakt door niemand minder dan Kogi Igarashi, de man die jarenlang het stuur heeft vastgehouden van de Castlevania serie. Hij is verantwoordelijk geweest voor de klassieker Castlevania: Symphony of the Night en heeft meerdere delen voor de serie gemaakt die vooral speelbaar waren op de Nintendo DS. En nu is dan eindelijk de releasedatum bekend! Bloodstained: Ritual of the Night komt 18 juni op PC, PlayStation 4 en xbox one. De Nintendo Switch versie komt 25 juni uit.

Kogi Igarashi is terug!

Jarenlang heeft Kogi voor Konami gewerkt en is vooral de man van de Castlevania serie geweest. In 2014 besloot hij echter weg te gaan bij Konami, want hij mocht geen games meer maken over het kasteel van Dracula, want deze waren niet succesvol genoeg. Gefrustreerd besloot hij ermee te kappen en zette hij een kickstarter campagne op. Het doel was om een spel te maken in de stijl die hij tof vindt, dus in de stijl van Symphony of the night. Dit is Bloodstained: Ritual of the night geworden. In het spel beweeg je je voort in groot kasteel in een 2D-perspectief. Onderweg kom je velen monsters tegen en bazen die geïnspireerd zijn door klassieke monsters zoals Dracula en Frankenstein.

Bloodstained: Ritual of the night ziet er nog mooier uit

Deze game is al een paar jaar in development en in die tijd is er veel gameplay getoond. Hoewel het spel zelf er leuk uitzag, was het visueel niet sterk. Zoals in de trailer te zien is, was er veel kritiek op de graphics. De developers hebben echter niet stil gezeten en nu ze de release naderen hebben ze de visuals verbeterd. Door de werkstress heeft Kogi velen flessen wijn naar achteren getikt, maar het resultaat spreekt voor zichzelf, de game ziet er stukken beter uit.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch