Menu Premium

[Blog] Nieuwe Consoles op de E3

Boris van de Ven 18/05/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

De E3 staat voor de deur en dat betekent dat de discussies bij ons op de redactie weer losbarsten over wat we allemaal gaan zien in Los Angeles. De grote drie hardware fabrikante, Sony, Microsoft en Nintendo, hebben allemaal inmiddels uitnodigingen verzonden voor hun persconferenties en feestjes.

de vraag is natuurlijk of we op al die events ook daadwerkelijk iets nieuws te zien krijgen. Inmiddels ide geruchten machine behoorlijk op gang gekomen en weten we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid (ik wilde die uitdrukking altijd al eens gebruiken) dat Microsoft met een nieuwe versie van de Xbox 360 zal komen. De machine zal kleiner en efficienter zijn en waarschijnlijk een grotere harde schijf hebben. De kans is groot dat de Xbox 360 slim in combinatie met Project Natal zal worden verkocht.

Nintendo weet haar geheimen altijd goed te bewaren maar de 3DS is al aangekondigd. Weinig schokkends daar natuurlijk. Maar wat wij ons afvragen is of er een nieuwe console zal worden aangekondigd. Nu de verkopen van de Nintendo Wii dramatisch zijn terug gelopen en de verkoop van 3rd party games zo goed als stil is komen te liggen lijkt de tijd rijp om de hopeloos verouderde Nintendo Wii een upgrade te geven. Maar zelfs als Nintendo een HD versie van de Wii op de markt zou brengen dan is het nog maar de vraag of dat genoeg is om de gamer terug te winnen? Het ligt in ieder geval voor de hand dat Nintendo de achterstand op het gebied van HD en Online moet goedmaken of zelfs de concurrentie op dit vlak voorbij moet streven.

Sony daarentegen maakt zich weinig zorgen. De PlayStation 3 begint op stoom te komen en de console verkoopt beter dan ooit. Sony zal nog wel een paar jaar doorgaan met de PlayStation 3 en de aankondiging voor een nieuwe console wordt dan ook pas verwacht als Microsoft de eerste stap zet. De PSP aan de andere kant, kan wel een update gebruiken. Van de PSP Go hebben we eigenlijk angstvallig weinig gehoord sinds de lancering en ook dit mobiele platform van Sony lijkt toe aan een opknapbeurt. Want terwijl Nintendo de ene na de andere variant van de DS op de markt brengt doet Sony eigenlijk helemaal niets. Dus misschien zien we deze E3 wel een nieuwe handheld van Sony?

De E3 2010 wordt van 15 tm 17 juni gehouden in Los Angeles. Gamekings doet die hele week Live verslag van het event.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch