Menu Premium

[Blog] Firstlook 2010: gezellig!

Boris van de Ven 04/10/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl mijn Xbox 360 het voor de tweede keer begeven heeft (waardoor ik de stapel vette games in mijn kast niet eens meer kan spelen) en de goudprijzen de pan uit rijzen, is het tijd voor Firstlook. Een oud Hollands gezellige (en tegelijkertijd zo lekker Amsterdamse) beurs die steeds meer internationale allure krijgt. Dit jaar helaas zonder de grootste Nederlandse uitgever van videogames, maar dat mag de pret niet drukken. Ik denk dat ik wel voor iedereen spreek als ik zeg dat het spijtig is dat we het dit jaar zonder de Playlogic boothbabes moesten doen, zij voegden net even dat vleugje slet toe dat we de laatste jaren zo moeten missen op de moderne gamebeurzen. Trouwens, nu Randy Pitchford toch in het land was (en toch dingen aan het opkopen is) ken ik nog wel iemand die een bedrijf kwijt moet…

Ik heb dit jaar weer oprecht genoten van Firstlook en dat terwijl ik eigenlijk niet echt van gamebeurzen houd. Het is gewoon gezellig en tof, geen gezeik. De leeftijd ligt wat hoger dan bij veel andere beurzen en de cosplay is nog niet helemaal uit de klauwen gelopen. Er lopen mensen uit alle geledingen door elkaar en het is lekker multicultureel, ik zag er zelfs een aantal vrouwen die er niet beroepsmatig waren. Even zonder gekheid; het lijkt erop dat Firstlook zich langzaam tussen de grote game evenementen ter wereld zal gaan vestigen. Voor een Nederlandse beurs is dat een fantastische verdienste. Nog belangrijker is dat de beurs een eigen gezicht heeft en door de Gamekings een persoonlijk karakter krijgt.

De videogame industrie groeit nog steeds elk jaar en is al jaren een miljardenindustrie. In een wereld waar reviewscores niet te vertrouwen zijn en waar we langzamerhand wel klaar zijn met al die marketing bullshit vind ik Firstlook een verademing. Het draait wel gewoon op de Nederlandse gamesindustrie, er gaat veel geld in om, tuurlijk, maar het is nog wel echt. Het gaat over games, wat we tof vinden, de dingen die ons drijven; een passie voor games. We zijn geen vee dat door hallen vol met games gepropt moet worden (ik krijg van Gamescom bijvoorbeeld altijd zo’n Dead Rising gevoel…). We kunnen kijken, spelen, relaxen, worden geïnformeerd en spreken over onze passie, zo hoort het te zijn!

_DSC9083

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch