Menu Premium
Loading...

[Blog] De nieuwe Xbox wordt niet aangekondigd, Boris

Gamekings Redactie 30/05/2011 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ik heb een weddenschap met Boris. Hij zegt al maanden dat op deze E3 een nieuwe Xbox zal worden aangekondigd door Microsoft. Hoezo? Waarom zou Microsoft op deze E3 hun nieuwe console aankondigen? Om de wind uit de zeilen van Nintendo te halen met de woorden ‘nieuwe Xbox’? Want ik weet zeker dat de grote M niets gaat laten zien van het apparaat (mocht hij daadwerkelijk aangekondigd worden). En als de softwaregigant wél met enige waarschijnlijk eventueel mogelijkerwijs iets zou kunnen gaan laten zien, wat is het dan? Een iMac omhuld in plastic?

Microsoft is op dit moment nog druk bezig met het positioneren van de Kinect. Het casual-publiek is nog een oppervlakkig aangeboren goudmijn voor het bedrijf. Op dit moment zijn er meer dan tien miljoen van die hypermoderne camera’s verkocht en er worden steeds meer titels voor aangekondigd; waarom zou je dan die aandacht willen verschuiven naar de nieuwe Xbox? Omdat het casual en hardcore publiek twee verschillende doelgroepen zijn? Onzin, want mensen die nu de Xbox 360 niet zien staan, zien straks ook de opvolger niet. Tevens zijn er onlangs hardcore-titels aangekondigd voor Kinect; reden te meer om te denken dat de ‘nieuwe Xbox’ niet naast ‘de oude’ komt te staan.

Daarnaast komen er nog een zooi titels uit waar je u tegen zegt: Mass Effect 3, Elder Scrolls V: Skyrim, Battlefield 3, Modern Warfare 3, BioShock: Infinte, FIFA 12, Gears of War 3, Soulcalibur V, Batman: Arkham City en Forza Motorsport 4. Om nog maar te zwijgen de verschillende aangekondigde Kinect-games en de groeiende populariteit van de downloadplatformen (met steeds groter wordende games). Waarom zou je dat allemaal willen weggooien, omdat je per sé de wind uit de zeilen van je concurrent wil nemen? Zou Microsoft dan zo onzeker zijn?

Nee, ik ben overtuigd van niet. Ik geloof niet dat Microsoft deze E3 al met een nieuwe console komt, omdat de rek er nog niet uit is. Er is nog genoeg ruimte voor hardcore-titels en met het bovenstaande lijstje is het vreemd om te denken van niet. De ‘nieuwe Xbox’ is daarom sterk overbodig. Ooit zal er een nieuwe Xbox komen en ik denk dat volgend jaar hét moment is om hem aan te kondigen. Dus Boris, doe mij maar Hertog Jan.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch