Menu Premium

[Blog] 3D? please…

Boris van de Ven 20/05/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yves Guillemot vertelde een verzameling van aandeelhouders en investeerders gisteren dat in 2012 ongeveer de helft van alle videogames gebruik zullen maken van de 3D technieken in LCD of LED televisies. Hij maakte tevens van de gelegenheid gebruik om nog even te benadrukken dat Ubisoft voorop loopt in deze ontwikkeling omdat Avatar The Game ook al gebuik maakte van de techniek. Niemand die het gezien heeft verder maar dat maakt niet uit. Guillemot gebruikte de 3D troef waar hij voor bedoeld is, namelijk om voor afleiding te zorgen. In het geval van Guillemot werd de 3D troef gespeeld om de aandacht weg te leiden van de dramatische cijfers die de Franse uitgever eerder op de dag presenteerde.

Op dezelfde manier gebruiken televisie fabrikanten het 3D argument om aandeelhouders te doen geloven dat deze zomer iedereen zijn 2 jaar oude LCD of Plasma TV weg doet om er een 3D tv voor in de plaats te kopen. Bioscopen en filmuitgevers zien in 3D de wederopstanding van de bioscoopbezoeker die maar wat graag 15 euro neertelt om dezelfde Hollywood crap waar ze 5 jaar geleden al op uitgekeken waren nu weer massaal in de bioscoop te komen zien.

Het is allemaal bullshit. 3D is niets meer dan een leuke gimmick die werkte voor Avatar maar nu elke film en elke game straks voorzien wordt van hetzelfde koppijn veroorzakende 3D effect, moet je eens opletten hoe snel iedereen er klaar mee is.

Guillemot zou er verstandig aan doen om de oorzaak van de recente teleurstellende cijfers gewoon bij naam te noemen. Namelijk dat de het bedrijf veel geld heeft geinvesteerd in een hype die al voorbij was voordat hij goed en wel van start was gegaan. Namelijk de zogenaamde mainstream consument die opeens handen vol geld aan videogames voor de Wii en de DS zou uitgeven. Het is nooit gebeurd en de dure Wii en DS titels van Ubisoft zijn bijna allemaal geflopt.

Nu staat Guillemot dus weer klaar om op de bandwagon van de volgende hype te springen. En dat terwijl de Franse Developer er vroeger om bekend stond dat het niet achter hypes aanliep maar gewoon haar eigen weg insloeg. Gewoon goede games maakte. Dat zou Guillemot weer moeten doen want ik voorspel dat er ook in 2012 nog een hele grote markt is voor goede videogames.

Wat vind jij van 3D? Laat het even weten in de comments…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch