Menu Premium

Blizzard’s Jeff Kaplan: Blitzchung’s ban was oneerlijk

Lars Leeftink 11/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gedoe rondom Blizzard en de schorsing van Blitzchung is voorlopig nog niet ten einde. Jeff Kaplan, de director van Overwatch, heeft zich nu ook uitgesproken over de schorsing van de Heartstone-gamer. En zijn uitspraken zijn niet mals.

De uitspraken van Jeff Kaplan

Ga er maar even voor zitten. De schorsing van Blitzchung blijft voorlopig gehandhaafd, maar als het aan Kaplan ligt duurt dat niet zo lang meer. Hij is het namelijk niet eens met de schorsing. “I’m obviously a huge supporter of free speech,” zei Kaplan. “I was relieved when they reduced his suspension…and I think the suspension should be reduced more or eliminated. But that’s just me. It’s something that’s very important to me…it got to me personally. I think the punishment was too harsh and I was greatly relieved when they gave his money back. That was extremely important i think. I was actually shocked that such a harsh penalty was levied.”.

De situatie

Voor zoverre mensen dit nog niet kunnen dromen. Blitzchung, een Heartstone-gamer, deed na een Esport-duel tijdens zijn post match interview uitspraken met betrekking tot de situatie in Hong Kong. Hij uitte zijn steun. Hier was Blizzard, die politiek en games gescheiden wil houden, niet zo blij mee. Blitzchung werd eerst pittig geschorst, maar deze schorsing werd daarna gehalveerd naar 6 maanden.

Vervolgens begon alles en iedereen, inclusief de politiek en de main stream media, zich ermee te bemoeien. Een paar Amerikaanse studenten werden ook zes maanden geschorst omdat zij een ban waarop het boycotten van Blizzard werd opgeroepen. Ook daar was Blizzard natuurlijk not amused over. Tijdens BlizzCon 2019, waar de nieuwe games in de picture stonden, werd er ook gedemonstreerd en waren er tijdens de Opening ceremony in de stream chat veel Hong Kong-gerelateerde teksten te zien. Jeff Kaplan staat dus, zo lijkt het, aan de kant van de gamers.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch