Menu Premium

Blizzard zoekt game director voor onaangekondigd Diablo project

Ridho Hidayat 01/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is al een tijdje stil rondom Blizzards action-RPG Diablo, maar daar zou binnenkort zomaar verandering in kunnen komen!  Blizzard zoekt namelijk een game director voor een onaangekondigd Diablo project. De ontwikkelaar speurt de hele wereld af naar iemand die de franchise de toekomst in kan leiden, dus wellicht sta JIJ straks aan het roer.

Een game director heeft de leiding over het ontwikkelproces van een game en draagt de visie van de franchise uit. Aangezien de game director nogal een belangrijke schakel in het proces is en Blizzard er op dit moment nog geen heeft voor dit project, zal het dus nog wel even duren voordat we meer van dit onaangekondigde project gaan horen. In ieder geval is het goed om te weten dat Blizzard de serie nog altijd een warm hart toedraagt en er op korte termijn mee verder wil gaan.

Het laatste deel uit de franchise is Diablo 3, die oorspronkelijk in 2012 uitkwam op de PC en een jaar later op de PlayStation 3 en Xbox 360. Later kwam deze game, inclusief de uitbreiding Reaper of Souls, ook uit voor de huidige generatie consoles met de Ultimate Evil Edition. Het blijft voorlopig nog gissen of Diablo 4 de volgende game op de agenda van Blizzard is, of dat er bijvoorbeeld eerst nog een remake van Diablo 1 of Diablo 2 uitkomt. Van dit laatstgenoemde deel kwam er dit jaar zelfs nog een patch uit, omdat er zestien jaar na de release nog altijd een community is die de game speelt.

Het kan dus nog even duren tot we meer horen over dit project, maar zeker is dat Blizzard actief bezig is met de Diablo-franchise. Word jij warm van een nieuwe Diablo? Of zie je liever een remake verschijnen van de vorige delen? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch