Menu Premium

Blizzard zal niet aanwezig zijn op een van de allergrootste gamebeurzen

Hylke Haagsma 01/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard, de gaming-gigant achter franchises als World of Warcraft, Diablo en Overwatch, zal dit jaar niet aanwezig zijn op Gamescom. Het bedrijf zei in een verklaring dat het niet deelneemt aan de show in Keulen.  Als onderdeel van zijn “hernieuwde inspanningen” in 2019 om zich te concentreren op de ontwikkeling van games.

Blizzard is van plan op een dag terug te gaan naar Gamescom, maar het is niet duidelijk wanneer.

“Als onderdeel van een hernieuwde inspanning dit jaar om onze focus op ontwikkeling te houden, voor onze huidige games en onze toekomstige projecten, zullen we geen stand hebben op Gamescom 2019,” zei Blizzard. “De show is belangrijk voor de Europese en wereldwijde gamegemeenschap. En we zullen dit jaar het ontmoeten van spelers in Keulen missen. Je zult nog steeds Blizzard-spullen kunnen vinden in het winkelgedeelte van Gamescom 2019, en we kijken er naar uit om in de toekomst terug te keren naar de showvloer van Gamescom. ”

Blizzard teasde ook in zijn verklaring dat het graag wil praten over aanstaande, onaangekondigde projecten “wanneer de tijd rijp is”.

De grote afwezige… of toch niet?

De bevestiging van Blizzard over de Gamescom komt slechts enkele dagen nadat het bedrijf een grotere aanwezigheid aankondigde voor BlizzCon 2019. Het bedrijf heeft net meer activiteiten gepland voor het evenement en schijnbaar als gevolg daarvan stijgen de ticketprijzen.

Vorig jaar december meldde Kotaku dat Blizzard kostenbesparingen doorvoerde om zich voor te bereiden op een “lean 2019.” Het uitvoeren van een stand op een grote beurs als Gamescom is waarschijnlijk geen klein bedrag, dus terugtrekken, bespaart ongetwijfeld Blizzard wat geld.

Gamescom, dat open is voor het publiek, wordt beschouwd als een van s’werelds grootste gameshows. Ongeveer 370.000 mensen uit 114 landen waren bij de show van 2018, volgens GI.biz. Ter vergelijking, het all-time aanwezigheidsrecord voor E3 is 70.000 in 2005. E3 is pas onlangs voor het publiek geopend, terwijl Gamescom al jaren publiekelijk toegankelijk is.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch