Menu Premium

Blizzard vermeldt offline play voor Diablo 3 op de PlayStation

Gamekings Redactie 26/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard vermeldt offline play voor Diablo 3 op de PlayStation, zo leren we uit een post-PlayStation Meeting interview bij BlizzPlanetGaming. Daar schoof John Hight van Sony samen met Blizzard creative director Chris Metzen aan op de bank met GameTrailers host Geoff Keighley. De genoteerde uitspraak verliep wel enigszins vreemd. John Hight sprak zich namelijk net uit:

“Je kunt met vier mensen op hetzelfde scherm spelen, zonder split-screen, want we zoomen de camera gewoon uit. Of wanneer je offline bezig bent…” Voordat Hight zijn zin kon afmaken haakte Keighley in met een geheel ander onderwerp. Keighley verbaasde zich over de toevoeging van het nieuwe ontwijk-systeem dat Diablo 3 brengt naar de PlayStation 3 en de PlayStation 4. Hight kon ons daarover vertellen dat je met dat systeem in staat bent vijanden… te ontwijken. Go figure right?

Anyway, zonder al te veel details is zo toch bekend geworden dat de mogelijkheid er is offline te spelen, al dan niet met vier spelers in co-op mode. Daarmee scheidt de weg zich met de evenknie op PC en Mac. Daar geldt een voorwaarde dat je altijd online bent, onder andere om zo ook de integriteit van het Auction House te bewaken. Of deze dan ook aanwezig is op de versie voor Sony’s consoles is afwachten.

Hight kon afsluitend melden dat Diablo 3 op de PlayStation 3 in een verder gevorderd stadium is dan de versie voor de PlayStation 4. Zo heeft het team pas recentelijk voor het eerst de nieuwe DualShock 4 controller in handen gehad, en er wordt over nagedacht of de touchpad hiervan op nuttige wijze kan worden ingezet.

Wanneer de versies precies verschijnen wordt nog bekend gemaakt, maar Diablo 3 op de consoles zal sowieso standaard opgetuigd worden met alle updates die beschikbaar zijn voor de PC-versie, inclusief PVP Brawling. Reden genoeg voor jou om serieus kont te gaan schoppen op de PlayStation, of haal je je schouders op voor dit paradepaardje van de PC?

Blizzard vermeldt offline play voor Diablo 3 op de PlayStation

Blizzard vermeldt offline play voor Diablo 3 op de PlayStation

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch